Caz șocant la Suceava! Incredibil ce obiecte au scos medicii din stomacul unui pacient (GALERIE FOTO)

Obiecte ingerate de un pacient. Foto: Spitalul Județean SuceavaÎn cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava formata din medicii gastroenterologi Dr Rami Ababneh, dr. Bucatariu Sidonia, dr. Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Suceava un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive ( perforație intestinala, ocluzie intestinala) și trebuiau scoase ,prin endoscopie digestiva superioara , cât mai repede atât timp cât încă se mai aflau în stomacul și prima parte a intestinului subțire al pacientului.

„Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte ( 3 pionieze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de ușa, o brățară de mana, o moneda, o bucățică de metal, partea unui termometru de camera care conținea mercur - din fericire intacta ) Intervenția a durat aproximativ 3 ore cu analgo-sedare efectuata de o echipa din UPU ( dr. Teodorovici Dan, asistent Delia Hancer ). După monitorizare ulterioara în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din aceasta localitate“ - au precizat reprezentanții unității sanitare.


În prezent spitalul se afla în plina procedura de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru că pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.