Actualitate

Cazierul fiscal va putea fi găsit pe site-ul ANAF


Joi, ministrul demis al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, la Oradea, că până la finele anului cazierul fiscal va fi pus pe site-ul ANAF şi va funcţiona poprirea electronică şi că programul de informatizare al acestei agenţii este în grafic, până la termenul din 2020, scrie România Tv.

"Programul a început în 2014, dacă nu mă înşel. Până acum, în toată ţara, toate sediile ANAF au schimbate partea de computer. S-au făcut achiziţii de echipamente, iar până la finalul anului 2020, tot sistemul informatic pe ANAF va fi finalizat, adică tot ce mai trebuie cumpărat pe infrastructură, servere şi restul, plus partea de aplicaţii. Exact cum s-a gândit în proiectul cu Banca Mondială", a declarat, în conferinţă de presă, Teodorovici.


Conectarea la sistemele informatice ale altor instituţii - primării, poliţie, CAS etc. - este cea mai simplă parte, a susţinut el, dar va cădea în sarcina următorului ministru. "Când am cumpărat echipamentele, am spus că trebuie să permită rularea oricărei tehnologii, ca să nu avem discuţii", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, toate primăriile din România - mai sunt vreo 1.000, din 3.200 - vor fi înscrise în sistemul PatrimVen, pentru a beneficia de accesul la informaţii despre cei care licitează, care depun oferte la primării, inclusiv cazier fiscal.

"Cazierul fiscal va fi pus pe site-ul ANAF până la final de an. E deja în lucru chestiunea asta. Cum e şi poprirea electronică. Ca să nu mai fie blocajele pe conturile companiilor. Totul va fi postat pe site-ul ANAF pentru a nu mai face nicio deplasare contribuabilul. Pentru că nu e niciun secret. La poprire, aplicaţia este deja făcută, poate să ruleze imediat. (...) Poprirea electronică se regăseşte într-un pachet legislativ, în cele 12 acte normative depuse de mine la Parlament. Pachetul a trecut de Senat şi aşteaptă la Camera Deputaţilor. La final de noiembrie, sigur, intră în vigoare. Pentru că la Cameră au fost obţinute avize de la câteva comisii, urmează Comisia de buget-finanţe, promulgarea va fi imediată", a spus Teodorovici. 


Sursă foto: România Tv


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANAF Cazierul fiscal poate fi solicitat on-line

25 Sep 2019 961

Ordonanța referitoare la cazierul fiscal a fost modificată de Senat. Ce prevede actul normativ

13 Feb 2018 666

Modificări ale cazierului fiscal propuse de Guvern. Ce prevede proiectul de lege

22 Nov 2017 898

Concurs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa

23 Apr 2017 3932

Competențe extinse ale organelor fiscale în ceea ce privește cazierul fiscal

15 Jul 2016 936

În urma simplificării procedurilor, peste un milion de caziere judiciare au fost eliberate

15 Jul 2016 952

Cazierul judiciar va fi eliberat pe loc, fără timbrul fiscal

08 Jul 2016 2176

Concurs pentru cinci posturi de grefier, la Judecătoria Constanţa

29 Jun 2015 1685

Eliberarea cazier fiscal

16 Sep 2013 4703

Vrei să lucrezi la Judecătoria Constanţa? Vezi ce angajări se fac

09 May 2012 4302