Ce căutau inspectorii Primăriei Constanţa la geamie (Galerie foto)

hunchiar.jpgDoi inspectori din cadrul Primăriei Constanţa s-au deplasat, în cursul zilei de ieri, la Geamia Hunchiar, pentru a verifica documentele privind autorizarea construirii unei anexe.

Speriaţi de cele 50 de persoane, în frunte cu muftiul Iusuf Muurat, care s-au adunat în faţa geamiei pentru a protesta împotriva acţiunii celor de la Primărie, angajaţii autorităţii locale au venit însoţiţi de doi jandarmi. Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a prezentat reprezentanţilor Corpului de Control al Primăriei o planşă din 1992, cu geamia şi cu anexa care a făcut obiectul controlului de ieri dimineaţă, având ştampila Primăriei Constanţa şi menţiunea „avizat spre neschimbare". Muftiul a sfătuit autorităţile să caute mai întâi prin acte înainte de a face controale. „Este o şicană şi o pată adusă României, pentru că s-a ajuns ca la vizita lui Traian Băsescu în Turcia să se intervină pentru ca preşedintele să rezolve problema Geamiei Hunchiar", a spus Iusuf Muurat. Reprezentanţii Corpului de Control au menţionat că acţiunea lor vine ca urmare a unei sesizări din partea prefectului Claudiu-Iorga Palaz, însă muftiul susţine că, de fapt, sesizarea este făcută de cei de la Cin-Cin SRL, firmă care deţine clădirea construită lângă lăcaşul de cult musulman care a stârnit un scandal ce continuă de mai mulţi ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine este și ce afaceri are presupusul denunțător al celor doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

09 Dec 2021 6741

Primăria Constanța desfășoară acțiuni de informare și prevenție (galerie foto)

12 Mar 2020 1742

Angajaţii Polaris M Holding şi Poliţia Locală Constanţa au acţionat în cartierul Palas (galerie foto)

24 Oct 2018 2182

Poliţiştii locali şi angajaţii Polaris M Holding au acţionat în cartierul Faleză Nord din Constanţa (galerie foto+video)

16 Oct 2018 2484

Polițiștii locali din Constanța și angajații Polaris M Holding acționează pe strada Munții Tatra din Constanța (video)

17 Jul 2018 1867