Actualitate

Ce înseamnă media 10 la Bac Ioana Olăraşu, de la Liceul Callatis, premiată de Daniel Funeriu

cap_7.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a invitat la Bucureşti pe cei aproape 70 de absolvenţi de liceu care au luat bacalaureatul cu 10 anul acesta, pentru a-i felicita public, a-i premia şi a le mijloci întâlnirea cu câteva personalităţi ale societăţii româneşti. Astfel, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, se aflau, la finele săptămânii trecute, cei mai buni absolvenţi de liceu din ţară, însoţiţi de părinţi emoţionaţi sau prieteni mândri, şi personalităţi precum Mihail Şora, primul ministru al Educaţiei de după 1989, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabi Szabo, Doina Melinte sau Andreea Răducanu.

eleva_10_-_olarasu.jpg

Invitaţii, personalităţi importante din societatea românească, i-au felicitat pe elevii de nota 10 şi le-au mulţumit pentru performanţa lor. Unii le-au spus cât este de greu să fii premiant şi să rămâi aşa într-o lume în care repetenţii se descurcă bine, sau unde sunt sfătuiţi să plece. Indiferent că au decis să rămână sau să plece pentru a-şi continua studiile în străinătate, elevii de 10 vor o Românie fără corupţie, mai organizată, în care să existe mai multă toleranţă şi mai mult respect între oameni. Îşi doresc o societate care să-l ajute pe individ să se dezvolte în domeniile de care se simte atras, şi în care oamenii să fie mai încrezători în capacitatea lor de a schimba lumea în care trăiesc. Pentru reuşitele lor, elevii au primit de la ministrul Educaţiei câte o plachetă pe care era inscripţionat mesajul „Bacalaureat 2011. Elevi de nota 10". De asemenea, elevii au primit câte un telefon performant. Printre elevii premiaţi de ministrul Funeriu s-a aflat şi eleva Ioana Olăraşu, care a absolvit Liceul teoretic Callatis, din Mangalia. Eleva care a luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat, a susţinut pe nota maximă şi examenul de admitere la Facultatea de Psihologie de la Universitatea Bucureşti. „Acum vreau să plec într-o mică vacanţă, pentru că am fost foarte ocupată şi nu m-am bucurat de ea", a declarat Ioana Olăraşu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 ani de activitate a Fundaţiei „Callatis ‘96" În cadrul Balului de Crăciun, Ioana Olăraşu a primit Trofeul „Omul Anului" 2011

18 Dec 2011 906

Ioana Olăraşu a primit Trofeul „Omul Anului“ 2011

18 Dec 2011 994

Adevărul de seară Ioana Olăraşu din Mangalia este singura elevă de 10 la bacalaureat din judeţ

05 Jul 2011 952

Eleva de nota 10, Ioana Olăraşu, de la Liceul Teoretic Callatis „Am învăţat continuu. Nu am făcut nicio meditaţie" (galerie foto)

05 Jul 2011 2224

Ioana Olăraşu - Singurul 10 la Bac

04 Jul 2011 3431