Ce pret mai au plicurile trimise de instante, parchete sau politie

De ieri, a intrat în vigoare noua grilă de tarife poştale pentru serviciul de distribuire a actelor de procedură emise de instanţe, parchete, notari publici, executori judecătoreşti şi bancari ori de inspectoratele judeţene de poliţie.

Acestea vor fi corelate cu volumul lunar al trimiterilor de tip acte de procedură. Astfel, între 1-500 de bucăţi pe lună se va plăti, pentru fiecare, 4,70 lei, iar între 501-10.000 de bucăţi se va achita câte 3,50 lei. În cazul a peste 10.000 de trimiteri pe lună, tariful este unul ceva mai mic, de 2,98 lei. Pentru a beneficia de preţurile din noua grilă, clienţii trebuie să încheie contracte de prestări servicii cu direcţiile regionale de poştă de care aparţin, în care se va stabili modul de primire, prelucrare şi livrare a actelor de procedură.

Potrivit reprezentanţilor Poştei Române, până pe 1 martie, tariful poştal pentru distribuirea unei trimiteri din această categorie era de 4,7 lei pe bucată, iar tariful pentru actele de procedură emise de Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC), de 2,98 lei, cu TVA inclus, conform actului adiţional încheiat în ianuarie anul acesta, la Convenţia dintre MJLC şi Poşta Română.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul va discuta miercuri proiectul de hotărâre privind calculul prețurilor la medicamente

22 Mar 2017 1610