Ce s-a decis în ședința CJC în privința Muzeului de Artă Populară Constanța



Astăzi, 20 decembrie 2022, de la ora 12:00 a avut loc o întâlnire în format fizic a consilierilor județeni din Constanța. Reuniți în sala „Remus Opreanu”, consilierii au dezbătut și votat cele 26 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

În cadrul ședinței a fost adoptată și hotărârea care vizează trecerea „Muzeului de Artă Populară” din domeniul public al UAT Municipiul Constanța în domeniul public al UAT județul Constanța.

„În domeniul cultural, județul Constanța beneficiază de un bogat patrimoniu și de o infrastructură bine dezvoltată. O caracteristică importantă a zonei o reprezinta îmbinarea dintre vechi și nou, dintre tradiție și modernitate, aducând ca element definitoriu conviețuirea interculturală din acest spațiu.

Muzeul de Artă Populară Constanța este o instituție de cultură muzeală ce are ca principală activitate studiul științific al etnografiei Dobrogei. Prin exponatele și cercetările sale, este un muzeu al identității dobrogene și un martor fără echivoc al multietnicității sătești, care sunt parte integrantă a progresului și evoluției actuale.

În acest sens, pentru completarea și oferirea unui pachet cultural turistic cât mai complet, se impunea ca această instituție de cultură să se alăture celor deja existente în patrimoniul Consiliului Județean Constanța”, transmite CJC în comunicatul de presă.


Citește și:
UPDATE Consiliul Județean Constanța, convocat în ultima ședință ordinară a anului. Ce proiecte au fost aprobate


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 336

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 421

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 642

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 668

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 540

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 635

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 646

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 773

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 383

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1370

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Spitalul Județean Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

21 Apr 2024 355

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 570

Investiția "Amplasare stație fixă telefonie mobilă", pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 410

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 481

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 462