Cernavodă va avea universitate Primarul Gheorhe Hânsă vine în ajutorul tinerilor din oraş

După o lungă perioadă de sparanţă, tinerii cernvodeni vor avea şansa de a se pregăti pentru o carieră, chiar la ei acasă. Porţile se vor deschide prin intermediul primei universităţi care îşi va deschide un punct de lucru la Cernavodă, şi care va fi accesibilă tuturor tinerilor care au promovat BAC-ul în oraş şi nu numai.

Este un proiect care se desfăşoară în exclusivitate la Cernavodă, şi pe care primarul Gheorghe Hânsă îl susţine, mai ales cei care nu îşi permit să studieze la marile centre universitare din ţară, să aibă acces la educaţie şi formare profesională chiar la ei acasă. Parteneri de nădejde în acest proiect sunt doi reprezentanţi ai Universităţii Tomis din Constanţa prof. univ. Paul Bocănete, rectorul universităţii şi consilier judeţean, şi prof. univ. Nelu Mocanu, decan al universităţii. Alt partener şi susţinător al acestui proiet este directorul Liceului Energetic din Cernavodă, Dumitru Covatariu, care va fi gazda viitorilor cursanţi. Cu speranţa că anul acesta va fi unul norocos pentru cât mai mulţi elevi înscrişi la BAC, cursurile vor începe, chiar din toamnă, odată cu începerea anului universitar. În funcţie de numărul tinerilor interesaţi, filiala Univeristăţii Tomis îşi poate deschide porţile, fiind necesară constituirea unei clase de cursanţi. Pentru toţi tinerii interesaţi în studii superioare, în incinta căminului Liceului Energetic va funcţiona un Centru de Înscriere şi Orientare Profesională.

Demersurile acestui proiect au fost facute vineri 31 mai, în cadrul întâlnirii  ce a avut loc între primarul Gheorghe Hânsă, directorul liceului, Dumitru Covatariu şi reprezentantii Universităţii Tomis din Constanţa. Universitatea Tomis din Constanţa pregăteşte economişti în facultăţi autorizate să funcţioneze începând cu anul 2007, în concordanţă cu standardele europene stipulate în Convenţia de la Bolognia. Domeniile pentru care vor fi pregătiţi studenţii sunt, cu precadere, cu specific economic vizînd turismul, serviciile, managementul afacerilor, administraţia publică, finante bănci şi contabilitate. Se vrea un mic ASE la Cernavodă iar iniţiativa are  şanse de realizare. În vederea înscrierii, tinerii doritori trebuie să se prezinte cu un dosar care să cuprindă copie legalizatăa diplomei de bacalaureat, copie legalizata a certificatului de naştere, adeverinţă de la medical de familie, 4 fotografii tip buletin şi chitanţa care să ateste achitarea taxei de înscriere de 100 lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobilul edificat de Disan Expert SRL pe strada Maior Șofran din municipiul Constanţa va fi modificat

03 May 2024 273

Cumpărări directe Constanța Drumuri Județene Constanța SA repară DC 69, din comuna Ciobanu, cu 180.000 de euro (DOCUMENT)

03 May 2024 234

Decizia nu este definitivă Candidatura reprezentantului AUR de la Mangalia, atacată de primarul Cristian Radu și consilierul Menabit Ozghiun

03 May 2024 269

Contestația Eugen Voineagu, fostul șef de la Protecția Consumatorului, candidat la Primăria Constanța, respinsă de magistrați

03 May 2024 279

Contestația Emanuelei Dana Gavrilă pentru candidatura la Primăria Constanța, respinsă de magistrați

03 May 2024 245

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 438

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Simonei Elena Radu, consilier achizițiii publice la Comuna Cerchezu (DOCUMENTE)

02 May 2024 433

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 481

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 740

Licitații Constanța Obenman Construct SRL va încasa peste un milion de lei de la Primăria Cernavodă. Iată ce contact a obținut (DOCUMENT)

02 May 2024 388

Primăria Comana, județul Constanța pune la dispoziție aproximativ 40.000 de euro pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier școlar (DOCUMENTE)

02 May 2024 362

Primăria Independența, județul Constanța, a cumpărat servicii pentru proiectarea locurilor de joacă. Care este valoarea contractului (DOCUMENTE)

02 May 2024 410

Contestația pe legea electorală, respinsă și în apel Feliciei Ovanesian poate candida!

02 May 2024 406

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 307

Primăria Constanța și-a dat acordul Costea Halep, unchiul tenismenei Simona Halep, construiește un bloc de opt etaje în zona Butoaie din Mamaia

02 May 2024 672