CFR Călători Modificările intervenite nu afectează circulația trenurilor

Foto cu rol ilustrativ
  • CFR Călători a emis un comunicat referitor la modificările intervenite în circulația unor trenuri, după ce în media ar fi circulat o informație conform căreia compania s-ar fi aflat în deficit de personal. Reprezentanții atrag atenția că informația este eronată și că se fac adaptări. Aceștia spun că CFR analizează permanent modul în care evoluează piața de transport feroviar de călători și cerințele de trafic și operează adaptări ale circulației și compunerii trenurilor în corelație cu acestea. 

Redăm integral comunicatul CFR Călători:
 
Referitor la afirmațiile vehiculate în spațiul media cu privire la anularea unor trenuri din lipsă de personal feroviar de specialitate sau material rulant, pentru o corectă informare, CFR Călători aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:
 
Despre personal
 
CFR Călători nu se confruntă cu deficit de personal așa cum s-a vehiculat în mod total greșit în spațiul media. Cu atât mai puțin nu există nici deficit de mecanici de locomotivă. Nu există nici surplus de personal, acesta fiind în concordanță cu activitățile desfășurate.
 
În ultimii 2 ani a fost efectuat, în paralel, și schimbul de generații al angajaților din activitatea de exploatare, acesta fiind un proces început și care continuă. Din acest punct de vedere, realizarea pe viitor a serviciului de transport feroviar de călători nu va fi afectată.
 
Despre modificările intervenite în circulația unor trenuri
 
Retragerile temporare ale unor trenuri din circulație de pe rute secundare nu afectează deplasările cu trenul ale publicului călător, acesta având în continuare la dispoziție celelalte trenuri care circulă pe respectivele rute pe care se operează modificări.
 
Caz concret: SRTFC Brașov. Pasagerii care au ca destinație stațiunile și punctele cu importanță turistică de pe raza Sucursalei Brașov (și din județul Prahova) ca de exemplu, zona cunoscută sub numele de Valea Prahovei, au la dispoziție trenuri pentru toate zilele săptămânii, inclusiv în weekend. 

 
CFR Călători analizează permanent modul în care evoluează piața de transport feroviar de călători și cerințele de trafic și operează adaptări ale circulației și compunerii trenurilor în corelație cu acestea. Astfel, unele trenuri au solicitări mai mari în timpul săptămânii și solicitări extrem de reduse în weekenduri sau vacanțe școlare. În această categorie se află și trenurile destinate navetei care au solicitare doar în timpul săptămânii față de weekenduri, când nivelul cererii este extrem de redus.
 

Acesta e și motivul pentru care CFR Călători a operat și operează temporar anumite modificări, cu mențiunea că în continuare se urmărește cererea de piață care poate conduce inclusiv, dacă situația o impune, și la alte modificări ce pot include chiar introducerea anumitor trenuri.
 
Aceste modificări în concordanță cu cerințele de trafic au loc la nivelul tuturor sucursalelor CFR Călători și NU au legătură cu personalul sau cu parcul de material rulant.
 
Informații despre circulația trenurilor:
 
la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
pe site-ul  www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
de la personalul nostru din staţii. 
 
Citește și

De 1 Mai și Paște, CFR suplimentează trenurile spre litoral

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)

25 Apr 2024 392

De 1 Mai și Paște, CFR suplimentează trenurile spre litoral

14 Apr 2024 575

CFRProgramul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se suplimentează trenuri! Rezervați-vă locul din timp!

12 Apr 2024 317

Trenurile directe dinspre/spre litoral Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se suplimentează trenuri!

12 Apr 2024 643

CFR SA Circulația feroviară spre și dinspre Aeroport închisă temporar între 9 şi 11 aprilie; 14 curse anulate

05 Apr 2024 562

CFR Modificări în circulația feroviară. Lista trenurilor vizate

13 Mar 2024 519

Razie în trenurile care circulă pe magistrala Constanța – Cernavodă! Au fost aplicate mai multe amenzi

20 Feb 2024 842

MAE Atenționare de călătorie în Republica Finlanda. Perturbări în domeniul transporturilor

31 Jan 2024 544

Razii de amploare în gări și trenuri de călători! Au fost aplicate mai multe amenzi

26 Jan 2024 780

Numărul călătorilor transportaţi de CFR Călători în anul 2023 mai mare cu 5% faţă de anul 2022

22 Jan 2024 556

Acțiuni ale poliției în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători

13 Jan 2024 670

Femeie accidentată mortal de trenul care circulă pe ruta Galați–București Nord. Circulația mai multor trenuri, afectată

12 Jan 2024 1054

Probleme în circulația trenurilor în această dimineață. Anunțul CFR SA

11 Jan 2024 717

Circulația feroviară adaptată la condiții de iarnă. 11 trenuri au fost anulate

09 Jan 2024 709

Traficul feroviar, afectat de vremea nefavorabilă

08 Jan 2024 899