Cinci străini au trecut fraudulos frontiera de la Otopeni! Cum au reacționat forțele de ordine

Foto cu rol ilustrativ.
  • Poliția de Imigrări din București a luat în custodie cinci străini care au trecut fraudulos miercuri, pe 26 iulie 2023 de controalele din aeroportul Henri Coandă din Otopeni.
 
Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au preluat miercuri, pe 26 iulie 2023, de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă, șase bărbați, care au fost transferați din Austria, respectiv Germania în baza Regulamentului Dublin.
 
Cinci dintre străini au fost introduși în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, iar în al șaselea caz, străinul a solicitat protecția internațională a statului român.
 
Persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, din Bangladesh, Pakistan și Turcia, sunt bănuite de infracțiunea de trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Acestea au fost preluate ieri, în data de 26 iulie 2023, de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni. Cinci au fost introduse în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.
 
Cel de-al șaselea străin a solicitat protecția internațională a statului român, fiind introdus în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București.
 
La ieşirea din ţară, pe numele străinilor luați în custodie publică va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Tot ieri, polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 28 de ani, din Republica Moldova, care se afla în situații ilegale.

Din verificări a reieșit că aceasta a intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă la momentul depistării s-a constatat că nu a fost respectat scopul pentru care a primit dreptul de ședere.
 
Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura revocării vizei, în conformitate cu O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 
De asemenea, pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a mai adăugat sursa citată.
 

Citește și:
 
Crimă înfiorătoare la Otopeni! O femeie a născut acasă și și-a incendiat bebelușul în sobă
 
Autostrada Soarelui: Lucrări de asfaltare pe A2 București – Constanța! Cum se va circula spre litoral
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.