Ciprian Olinici, Directorul Trinitas TV, numit Secretar de stat pentru Culte

foto: Trinitas.tv
Premierul Marcel Ciolacu l-a numit vineri pe Ciprian Olinici, Directorul General Trinitas TV, în funcția de Secretar de Stat pentru Culte.

Postul era liber de aproape un an, după pensionarea fostului Secretar de Stat pentru Culte, Victor Opaschi.


Cine este Ciprian Olinici

Bucovinean de origine, Ciprian Olinici are 40 de ani, este absolvent de Psihologie, doctor în Teologie și lector asociat la Universitatea din București., scrie basilica.ro. 


Care sunt obiectivele Secretariatului de Stat pentru Culte?

Asigură respectarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale consacrate de Constituţia României şi de Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, precum şi de tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte, în ceea ce priveşte libertatea conştiinţei şi a credinţelor religioase.

Dezvoltă parteneriatul dintre autorităţile publice centrale şi locale şi cultele recunoscute de lege, în domeniile social, cultural şi educaţional. În această privință, Secretariatul de Stat pentru Culte se conduce după principiul fundamental conform căruia cultele recunoscute de lege sunt libere, autonome şi egale în faţa autorităţilor statului.


Secretariatul de Stat pentru Culte este în coordonarea prim-ministrului Guvernului României și se ocupă cu relația dintre stat și culte, precum și sprijinirea financiară a proiectelor cultelor religioase din țara noastră funcționând neîntrerupt de mai bine de 160 de ani.


Citește și: Constanța.Decizie de ultimă oră în dosarul Bisericii Izvorul Tămăduirii!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte

27 Jun 2023 1283