Actualitate

UPDATE „Codrule, codruţule, unde dispari, tu, drăguţule?"

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică seara în Piaţa Universităţii pentru a participa la Marşul pentru Păduri organizat de Greenpeace, Agent Green şi Declic, relatează Agerpres.

Marşul este programat să se desfăşoare în intervalul orar 18:00 - 22:00, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Kogălniceanu - Ministerul Apelor şi Pădurilor. Evenimentul are loc în mai multe oraşe din ţară dar şi din străinătate.

Participaţii afişează pancarte cu mesaje precum "Pădurea noastră nu e marfa voastră", "Cine fuge de sumal taie lemnul ilegal", "Codrule, codruţule, unde dispari, tu, drăguţule?", "90.000 ha de păduri seculare, în pericol", "Stop mafiei lemnului", "Vrem SUMAL nu lemn ilegal".

Potrivit organizatorilor, Marşul pentru Păduri este organizat în semn de protest atât faţă de faptul că din ce în ce mai mulţi pădurari devin victime ale hoţilor de lemn cât şi faţă de fenomenul tăierilor ilegale de lemn.

UPDATE: O coloană de circa 1.000-1.500 de persoane plecând în jurul orei 19,30 de la Piaţa Universităţii. Pe traseu, acestora li s-au mai alăturat şi alţi participanţi, printre aceştia fiind şi pădurari şi silvicultori.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.