Comandori şi maiştri militari, decoraţi de Băsescu

Cu prilejul Zilei Armatei, mai mulţi militari şi civili au primit însemne de înaltă preţuire din partea preşedintelui României, Traian Băsescu.

Potrivit unui decret privind conferirea unor decoraţii, publicat în Monitorul Oficial al României, Ordinul Virtutea Maritimă în grad de ofiţer cu însemn pentru militari a fost conferit comandorului Vasile Adrian Lepădatu. De asemenea, Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Cavaler cu însemn pentru militari a fost conferit comandorului Gheorghe Mihai Panait. Medalia Virtutea Militară, clasa a II-a, cu însemn pentru militari a fost conferită maistrului militar principal Ilie Neculai Prisăcaru-Şalaru. Medalia Virtutea Militară, clasa a III-a cu însemn pentru militari a fost conferită maistrului militar principal Vasile Ionel Constantin. Potrivit actului normativ semnat de preşedintele României, conferirea ordinelor s-a făcut la propunerea ministrului Apărării, motivaţia fiind: „Cu prilejul Zilei Armatei României, în semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse instituţiilor militare, pentru rezultatele remarcabile deosebite în procesul de instruire, precum şi pentru înaltul profesionalism dovedit în exercitarea misiunilor încredinţate".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Averea și interesele contraamiralului de flotilă Auraş Liviu Coman, comandantul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu” (DOCUMENTE)

07 Jan 2024 1252

Decrete de decorare semnate de președintele Iohannis. Un militar a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer cu însemn de pace, pentru militari

16 Jan 2019 2508

Este oficial Drapelul de luptă al Bazei Logisitice Navale Pontica a fost decorat cu Ordinul Virtutea Maritimă

12 Jun 2014 4820

Drapelul, decorat cu Ordinul „Virtutea Maritimă“ Baza Logistică Navală „Pontica“ din Constanţa a împlinit 150 de ani

07 Jun 2014 3354

Decret prezidenţialDrapelul de luptă al Bazei Logistice Navale „Pontica” din Constanţa, decorat

06 Jun 2014 2290

Traian Băsescu a ajuns în Portul Constanţa Află care este scopul vizitei

24 May 2014 2497

Pavilionul Navei-Şcoală „Mircea” va fi decorat cu Ordinul Virtutea Maritimă

23 May 2014 3322