Concursul Eurovision Junior va avea loc duminică, la Nisa, Franța






 
  • Refrene captivante, evoluţii vocale incredibile, lumini intermitente, costume insolite şi steaguri care flutură în timpul afişării clasamentelor intermediare vor marca ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision Junior, care va avea loc duminică după-amiază în oraşul francez Nisa, informează AFP, citată de Agerpres

În Palatul Nikaia, o mare sală de spectacole din Nisa, pregătirile se desfăşoară într-un ritm intens de aproape trei săptămâni pentru instalarea scenei şi pentru organizarea repetiţiilor, mai întâi cu ajutorul unor dubluri, apoi cu participarea tinerilor concurenţi.

Delegaţiile celor 16 ţări participante au sosit încă de duminica trecută, ocupând un întreg hotel. În jurul concurenţilor, care au vârste cuprinse între nouă şi 14 ani, se agită o mulţime de membri ai unor ansambluri de coruri şi dansatori, precum şi producători, antrenori vocali, ataşaţi de presă, fără a îi uita nici pe părinţii micilor artişti.
 
La fel ca în cazul seniorilor, cântecele de la Eurovision Junior alternează între sobrietate şi excentricitate, între engleză şi limbile ţărilor finaliste, între pop şi stiluri tradiţionale. Vârstele concurenţilor schimbă şi ele datele problemei, variind de la ucraineanca Anastasia, de nouă ani, până la adolescentele britanice din Stand Uniqu3, un grup feminin care se apropie de nivelul artiştilor profesionişti.

Totuşi, se distinge o tendinţă foarte clară: cu excepţia unui duo olandez şi a unui trio mixt georgian, ceilalţi concurenţi sunt fete.
 
România, care a participat pentru ultima oară la Eurovision Junior în 2009, nu este înscrisă nici la ediţia din acest an a concursului. Ţara noastră, cu şapte participări la activ, a obţinut cel mai bun rezultat al său în 2004, la Lillehammer, când s-a clasat pe locul al patrulea cu cântecul "Îţi mulţumesc", interpretat de Noni Răzvan Ene.

Citește și
Suedia a câștigat concursul Eurovision 2023 cu o melodie interpretată de Loreen (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.