Conferința internațională LITTORAL 24 European Coastal Challenge Summit, la Universitatea Ovidius din Constanța





 
  • Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) va organiza conferința internațională LITTORAL 24: European Coastal Challenge Summit, la Constanța.

Evenimentul va avea loc sub egida Coastal & Marine Union (EUCC, www.eucc.net<http://www.eucc.net>), ca parteneriat între Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea din București și Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), cu sprijinul Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța și al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT), București.

În cadrul conferinței LITTORAL 24 vor fi prezentate și analizate provocările actuale ale zonelor costiere și maritime europene din perspectivă interdisciplinară, în cadrul a cinci teme principale: strategii de adaptare la schimbările climatice; evaluarea zonelor costiere și maritime protejate și a serviciilor ecosistemice; transformarea condițiilor comunităților locale în contextul crizelor geopolitice și de biosecuritate; susținerea economiei albastre durabile prin abordări participative și implicarea părților interesate; îmbunătățirea guvernanței costiere și maritime prin colaborare transectorială.

„În această perioadă au loc înscrierile pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor sau a unor proiecte de dezvoltare durabilă în zonele costiere și maritime, în vederea participării la conferința care va avea loc la finalul lunii septembrie a acestui an. La manifestare sunt așteptați să participe cadre universitare, cercetători, doctoranzi, masteranzi, reprezentanți ai administrațiilor publice și membri ai comunității profesionale de la nivel internațional, național și local, cu activitate în domeniile diverse ce tratează problematica complexă a dezvoltării durabile a zonelor costiere și maritime: management costier; planificare spațială maritimă; dezvoltare urbană; protecția mediului și conservarea biodiversității; turism, acvacultură, energie regenerabilă și alte sectoare ale economiei albastre; sănătate și biosecuritate; securitate și geopolitică”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv, din cadrul FSNSA, membră în comitetul de organizare a manifestării.


Detalii despre conferință și posibilitatea de a participa la eveniment sunt disponibile pe website-ul https://littoral24.univ-ovidius.ro/

Citește și
Universitatea Ovidius din Constanța acordă prima diplomă Doctor Europaeus Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.