Consiliul Județean Constanța Județul Constanța, gazda evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Dobrogei!






 
  • Dacă anul trecut, Consiliul Județean Tulcea a fost gazda acestui mare eveniment, anul acesta instituția a a organizat și sărbătorit istoria și cultura bogată a acestei regiuni, alături de omologii și frații săi regionali din județul Tulcea. Astfel, la invitația Consiliului Județean Constanța, o delegație oficială condusă de administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat astăzi la eveniment, potrivit Consiliului Județean Constanța.

Ziua a debutat cu o ceremonie militară și religioasă, urmată de o depunere de coroane, desfășurată pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor Constanța, la Monumentul dedicat eroilor români din Războiul de Independență al României.

Seria evenimentelor a continuat cu Ședința Solemnă Comună a Consiliului Județean Tulcea și Consiliul Județean Constanța, desfășurată în Sala “Remus Opreanu” a Palatului Adminitrativ Constanța. Au fost prezenți, alături de președintele CJC, Mihai Lupu, primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, subprefectul Județului Constanța, Marilena Dragnea, precum și Administratorul Public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, alături de  subprefectul județului Tulcea, doamna Aslâ – Aişe Mierlă.

“Putem spune enorm de multe lucruri despre Dobrogea. S-au scris, se scriu și se vor mai scrie multe pagini despre acest loc minunat, încărcat de tradiție și istorie și despre apartenența noastră de-a lungul timpului pe aceste meleaguri. Această zi este a noastră, a tuturor dobrogenilor indiferent de apartenența politică, de etnie sau de confesiunea religioasă. Pentru noi, cei care slujim în administrația publică locală din Dobrogea, este o ocazie specială să ne amintim de importanța acestei întoarceri sub stindardul românesc, dar mai ales, să reflectăm asupra responsabilităților noastre față de această minunată regiune și comunitatea sa diversă”, au transmis reprezentanții instituției.
 

 
Citește și
Ziua Dobrogei, marcată de elevii din județul Constanța! Spectacol impresionant pe scena Palatului Copiilor Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 458

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 627

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 464

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 688

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 723

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 564

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 674

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 682

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 859

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 392

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1396

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Spitalul Județean Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

21 Apr 2024 367

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 580

Investiția "Amplasare stație fixă telefonie mobilă", pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 423

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 487