Constanța Campanie de prevenire a victimizării minorilor. „Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?”



„Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?” este numele campaniei de prevenire a victimizării minorilor, care se derulează, la nivel național, în perioada 20 decembrie 2021 - 7 ianuarie 2022.


Potrivit IPJ Constanța, un studiu realizat la nivelul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, la începutul acestui an, a relevat faptul că plecările minorilor sunt în strânsă legătură cu sfera emoțională: neînțelegeri cu părinții sau tutorii, interdicții, nevoia de a atrage atenția, respectiv relațiile amoroase, iar în cazul copiilor instituționalizați, se adaugă și dorința de a nu mai respecta un program de activități sau regulamentul de ordine interioară.


Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al I.P.J. Constanța au desfășurat activități de prevenire a disparițiilor de minori, pe raza municipiului Constanța, discutând cu părinții și oferindu-le o serie de recomandări, astfel:
  • „Supravegheați-vă în permanență copiii și cunoașteți anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.
  • Fixați-le minorilor un traseu pentru colindat, un orar în care le permiteți să plece și, pentru siguranța lor, însoțiți-i la urat.
  • Îmbrăcați copiii cu haine deschise la culoare atunci când se deplasează după înserat și respectați mereu regulile de circulație când sunteți împreună, pentru a fi un bun exemplu pe viitor.
  • Mențineți o bună comunicare cu minorii, pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor.
  • Dacă vedeți un minor pe stradă neînsoțit, stingher, întrebați-l dacă are nevoie de ajutor. Rețineți semnalmentele lui și, în cazul unei alerte de dispariție de minori,  transmiteți autorităților informațiile deținute”

Sursa foto: IPJ Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 434

Judecătoria a anulat parțial hotărârea BEM Cei cinci reprezentanți de la AUR de pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța pot candida!

06 May 2024 437

Firme Constanța Un nou asociat a intrat în N&A Actual Exclusiv Consulting SRL. Cum este împărțit capitalul

06 May 2024 278

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 337

Muzeul de Artă Populară Constanța Exponatul săptămânii - „Fotă de mireasă din Muscel”

06 May 2024 243

Două imobile de pe strada Soveja vor fi demolate pentru o nouă investiție imobiliară. BCD Intermed SRL solicită de la APM Constanța modificarea reglementărilor urbanistice

06 May 2024 386

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă a pus pe masă 265.000 de lei pentru a achiziționa servicii de asistență tehnică și dirigenție de șantier. Iată pentru ce obiective de investiții (DOCUMENTE)

06 May 2024 282

Sondaj de opinie Bariere în Mamaia, ca în Veneția? „Foarte frumoasă comparație între Mamaia și Veneția. Poate doar când plouă. «Pregătiț gondolili!»“

06 May 2024 419

Procesul pe terenul din Faleză Nord, pentru care fusese amendat primarul Făgădău, ajuns la Curtea Supremă!

06 May 2024 256

Grand Hotel din Constanța își caută un nou proprietar. Unitatea de cazare se vinde cu 1,1 milioane de eur

06 May 2024 547

Holograf și Edward Sanda încheie la Constanța seria concertelor din minivacanța de Paște

06 May 2024 413

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Constanța și Valu lui Traian

06 May 2024 378

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 322

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 328

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 13. 6 mai 2025. O zi de lună întunecată, care precede luna nouă de mâine

06 May 2024 231