Constanța Mai multe activități organizate în Săptămâna Protecției Civile în România de ISU Dobrogea

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUÎn perioada 26 februarie - 4 martie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a desfășurat activități subscrise în calendarul Săptămânii Protecției Civile în România.

Potrivit ISU Dobrogea scopul acestor activități a fost, în pricipal, de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență, publicul vizat aparținând tuturor categoriilor de vârstă.

De asemenea, în Săptămâna Protecției Civile, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, au fost executate 19 activități alături de membrii comunităților locale, dintre care 4 pe linia prevenirii și alte 15 exerciții demonstrative.

„Peste 30 elevi și personal didactic din unitățile de învățământ au participat la acțiunile de educație preventivă referitoare la tehnicile de acordare a primului ajutor dar și de educație privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Ziua Porților Deschise, eveniment organizat în perioada 26 februarie – 4 martie la toate subunitățile de intervenție a adunat aproximativ 100 de vizitatori – preșcolari, elevi și adulți – care au dorit să vadă tehnica de intervenție și să afle cât mai multe informații despre meseria de pompier.

Constituirea a patru puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă cu ocazia unor evenimente/întruniri organizate de ISU Dobrogea a vizat creșterea gradului de conștientizare și familiarizare a participanților privind măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență“ - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.


Exercițiul național de alarmare publică „Miercurea Alarmelor” a avut drept scop antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, verificarea funcţionării sistemului de alarmare şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Citește și: 

Nu intrați în panică! La Constanța și în alte județe din țară vor suna alarmele astăzi! Anunțul IGSU

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Săptămâna Protecției Civile în România Bilanțul activităților desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța (VIDEO)

04 Mar 2023 1208

Primăria Constanța, apel către constănțeni- „Cetățenii sunt rugați să nu intre în panică“

24 Feb 2023 3532