Constanța Peste 2500 de cadre au participat la programele de formare derulate de Casa Corpului Didactic în anul școlar 2022˗2023

În anul școlar 2022˗2023, Casa Corpului Didactic Constanța ˗ centru de formare şi dezvoltare a resurselor umane din învăţământul preuniversitar constănțean ˗ a răspuns nevoii de formare continuă a cadrelor didactice şi didactice auxiliare din județ printr˗o ofertă educațională proiectată în acord cu strategiile Ministerului Educației, ale Inspectoratului Școlar Județean Constanța, precum și cu politica în educație și formare a Comisiei Europene.

Potrivit reprezentanților CCD Constanța, 2531 de cadre didactice și didactice auxiliare din învățământul constănțean au participat la programele de formare derulate de Casa Corpului Didactic.

„Dintre acestea, 1856 au parcurs unul dintre programele de formare acreditate de Ministerul Educației: PROF III – Management educațional în context mentoral, PROF IV – Coaching în procesul de predareînvățare-evaluare în context blended-learning, Management educațional pentru o şcoală europeană, Prevenție și abandon școlar, iar 675 au participat la unul dintre cele 19 programe avizate de Ministerul Educației, care pregătesc cadrele didactice pentru provocările actuale: Instrumente digitale pentru o evaluare deschisă, Strategii didactice pentru un traseu metodic optim, Prevenirea bullyingului și a violenței în școală, Consiliere și orientare, Puericultură – particularităţi de creştere şi dezvoltare a copilului – 0-3 ani, Strategii didactice moderne utilizate în învățământul preșcolar, Didactica predării matematicii, Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin PNRR ș.a.“ - au mai precizat reprezentanții CCD Constanța

Prin CCD Constanța s˗au derulat și programe de formare ale unor instituții partenere, cum ar fi Intégrer le numérique en cours de FLE, program organizat cu sprijinul Ministerului Educației și în colaborare cu Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est (CREFECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

De asemenea, 2485 de cadre didactice și didactice auxiliare au participat la activitățile științifice, metodice și culturale organizate de CCD Constanța ˗ schimburi de bune practici, ateliere de lucru, activități culturale și seminare de instruire, desfășurate în context formal sau nonformal.

Prin întreaga sa activitate, CCD Constanța își afirmă nu doar rolul de furnizor de formare continuă, ci și de centru de resurse, asistență și sprijin pentru dezvoltarea profesională și managerială a resursei umane din învățământul preuniversitar constănțean. 

Citește și: 

Învățământ ConstanțaLIVE VIDEO-TEXT. Relocarea elevilor de clasă pregătitoare din Constanța. ISJ face precizări importante (FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.