Constanța Polițiștii și jandarmii, la datorie la manifestările prilejuite de Sfânta Maria

  • Forțele de ordine acționează în weekendul de Sfânta Maria.
 
Peste 900 de polițiști și jandarmi constănțeni vor acționa în acest weekend, în județul Constanța, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice. Totodată, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele de circulație către zonele turistice, cu preponderență cele spre litoral.
 
Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sfantă Marie, dar și în toate zonele turistice din județul Constanța.
 

Forțele de ordine vor acţiona pentru siguranţa tuturor celor care participă la evenimente, manifestări religioase, activităţi cultural-artistice, sportive sau de recreere şi pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile de pe litoral. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

 
Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, o atenţie deosebită fiind acordată arterelor ce converg către localităţile şi zonele turistice şi de agrement. Totodată, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărindu-se, mai ales, prevenirea şi combaterea vitezei excesive și consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive la volan.
 
Pentru siguranţa minivacanţei de Sfânta Maria poliţiştii vă recomandă să aveţi în vedere câteva măsuri:
 
• Acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza rătăcirea acestuia; câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze.
 
• Dacă vă deplasaţi cu autoturismul, conduceţi prudent; evitaţi consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise; folosiţi centura de siguranţă în permanenţă; adaptaţi viteza la condiţiile de drum.
 
• Aveţi grijă de bunurile/bagajele dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante, obiecte tentante (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri).
 
• Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci. Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.

 
• Dacă vă petreceţi timpul liber în natură, manifestaţi respect faţă de mediul înconjurător şi faţă de semeni: nu lăsaţi focul nesupravegheat, nu lăsaţi gunoi în urma dumneavoastră, ascultaţi muzica la un volum potrivit astfel încât să nu-i deranjaţi pe cei din jur.
 
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima intervenție Tânărul polițist Ștefan acționează prompt chiar și în timpul liber, la un accident în Costinești, județul Constanța!

27 Apr 2024 290

Constanța Polițiștii serviciului siguranță școlară și prevenirea criminalității, prezenți în rândul tinerilor alfați pe litoral (FOTO)

27 Apr 2024 197

În comuna Ciocârlia, județul Constanța Băut bine, un șofer a ieșit de pe șosea și a ajuns într-un șanț

26 Apr 2024 540

Aproape 450 de poliţişti din Constanța, în misiune pentru asigurarea siguranței publice în acest week-end

26 Apr 2024 545

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 555

Au sustras bunuri din sediul unei societăți. Percheziții au fost efectuate în Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 528

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 463

IPJ Constanța Doi tineri, arestați preventiv pentru înșelăciune și șantaj - au câștigat 40.000 de dolari

26 Apr 2024 630

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 689

Alertă la Constanța! O fată de 16 ani, dispărută de acasă. dacă o vedeți, sunați la 112

26 Apr 2024 405

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 577

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 361

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 552

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 572

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 631