Constanța Prima zi a festivalului Hustle 2024 din Costinești. Iată ce au constatat jandarmii

Foto cu rol ilustrativ
 
  • Prima zi de desfășurare a festivalului Hustle Music a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 2800 de participanți.
 
Prima zi de desfășurare a festivalului Hustle Music a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 2800 de participanți, transmite un comunicat din partea Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.
 
Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.
 
Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, format din lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (Politie, Jandarmerie, IGI, BCCO), au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.
 
Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.
 
Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanța au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 340 de persoane.
 
Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ 1000 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.
 
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale.
 

Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au aplicat 5  sancțiuni contravenționale (1 amendă în valoare totală de 100 lei și 4 avertismente), au intervenit la o solicitare prin SNUAU 112  si au efectuat peste 80 de verificări în aplicația eDAC.
 
Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din zona apropiată locului  de desfășurare a festivalului.

 
Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu litoralul Mării Negre.
 

„Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Tulcea: De Sărbătoarea Floriilor, jandarmii vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Festivalul Hustle din Costinești s-a încheiat fără incidente. Ce spun jandarmii

30 Apr 2024 507

Jandarmii în acțiune la Festivalul Hustle Music din Costinești. Verificări și controale pentru o experiență sigură

28 Apr 2024 489

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 1189