Constanța. Scutere pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și cu mobilitate redusă

  • Scuterele sunt ușor de utilizat și controlat cu ajutorul celor două manete de direcție.
Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan „ROTA” sprijină persoanele cu dizabilități locomotorii sau cu mobilitate redusă donând Primăriei Municipiului Constanța zece scutere electrice medicale.

Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan „ROTA“, împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități locomotorii și al celor cu mobilitate redusă printr-o donație de zece scutere electrice medicale, în valoare totală de 9.000 euro.
 
În cadrul unei acțiuni organizate astăzi, 28 septembrie, în Constanța, zece persoane cu dizabilități aflate în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială Constanța au primit scuterele electrice pentru mobilitate, oferindu-le astfel posibilitatea să-și desfășoare activitățile zilnice în mod independent.
 

„Colaborarea mea cu reprezentanții ROTA datează din mandatul de senator, când făceam parte din grupul parlamentar de prietenie cu Taiwan. Mulțumesc Asociației ROTA, alături de care putem să oferim bucuria independenței de mișcare unor oameni pentru care acest lucru era o povară. Sper ca pe viitor, tot mai multe persoane ce suferă de astfel de afecțiuni să poată beneficia de asemenea dispozitive“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

 

„Dreptul la liberă mișcare este considerat un drept fundamental în Carta Socială Europeană. Cu un număr de peste 200.000 de persoane cu dizabilități fizice, România are de depus un efort masiv în direcția eliminării încălcării acestui drept. La momentul de față, multe dintre persoanele care se confruntă cu această problemă sunt nevoite să trăiască în izolare, cu efecte negative asupra calității vieții și accentuând sentimentul de neputință.
 
E greu să ne imaginăm că, pentru unii dintre noi, o simplă plimbare în parc sau a merge la cumpărături sunt obiective dificil de îndeplinit. Prin această donație, vrem să oferim autonomie persoanelor care se confruntă cu un handicap locomotor, astfel încât să recapete acces fizic în societate și să poată desfășura în mod independent activitățile de zi cu zi. Ceea ce îmi doresc cu adevărat este ca stereotipurile și tratamentul discriminatoriu la care sunt supuse persoanele cu dizabilități să fie șterse din gândirea colectivă”, a declarat Constantin Damov, președintele Asociației ROTA.

 
Scuterele electrice medicale sunt produse de compania taiwaneză KARMA și importate în România de ECOPROTECH ENGINEERING, o companie din Buzău.
 
Scuterele sunt ușor de utilizat și controlat cu ajutorul celor două manete de direcție.

Nepoluante și prietenoase cu mediul înconjurător, scuterele KARMA pot atinge viteze cuprinse între 6 și 13 km/h, având o autonomie de până la 40 km, cu o greutate permisă a utilizatorului între 115 – 135 kg. Datorită dimensiunilor reduse, acestea pot fi folosite atât la interior, cât și la exterior. Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor utilizatorului, ghidonul, scaunul, tetiera și cotierele pot fi ajustate și personalizate corespunzător.
 
Acțiunea se încadrează în „Săptămâna europeană a mobilităţii“, o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Tema anului este „Safe and Healthy with Sustainable Mobility“.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autorizație de construire pentru Heineken Romania SA, eliberată de Primăria Constanța

10 May 2024 216

Afaceri Constanța Primăria Cernavodă plătește peste 450.000 de euro pentru modernizarea unui drum public. Ce firmă a câștigat licitația (DOCUMENT)

10 May 2024 188

Între 17-21 mai 2024, Zilele Constanței! Multe evenimente sunt așteptate

10 May 2024 384

Primăria Comunei Peștera județul Constanța închiriază un teren și un spațiu pentru un cabinet stomatologic (DOCUMENT)

10 May 2024 200

Primăria Constanța Continuă recondiționarea carosabilului pe bulevardul Mamaia. Traficul rutier va fi restricționat parțial (GALERIE FOTO)

10 May 2024 271

Primăria Constanța 10 mai, Ziua Independenței Naționale a României (GALERIE FOTO)

10 May 2024 258

Cumpărări directe Constanța Primăria Independența investește în construirea unui podeț pe strada Bradului din localitate (DOCUMENT)

10 May 2024 193

Cumpărări directe Constanța Primăria Independența investește în construirea unui podeț în localitatea Tufani (DOCUMENT)

10 May 2024 202

„Sunt nevinovat!“ Ce spune Andrei Popescu, candidat la Primăria Constanța, despre dosarul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de 3 milioane de euro

10 May 2024 458

Primăria Sarichioi, în proces cu o firmă din județul Tulcea. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

10 May 2024 246

Un loc de joacă din municipiul Constanța va fi extins. Iată unde este situat

10 May 2024 350

Primăria Constanța „Parcul Carol I, reabilitat pentru a pune în valoare vestigiile istorice” (GALERIE FOTO)

10 May 2024 437

Proiect Company Construct SRL va ridica două imobile pe strada Gheorghe Marinescu din Constanța

09 May 2024 561

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 394

Licitații publice 5 clădiri emblematice din Constanța sunt iluminate arhitectural timp de o lună de Cultech Professinal SRL (DOCUMENTE)

09 May 2024 590