Constanța Trotuarele din mai multe zone din oraș, în curs de modernizare. În ce zone au lucrări de reabiltare

Foto: Primăria ConstanțaPrimăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:
• Pe strada Munteniei din cartierul Tomis I, sectorul delimitat de strada Mircea Cel Batrân și blocul LS6. Au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de recondiționare a suprafeței carosabile. Se montează borduri noi, suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final.
• Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, se refac suprafețele pietonale. Trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră.
• Pe străzile Fulgerului, Andrei Mureșanu și Barbu Stefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate.
• În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se construiesc noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate. De asemenea, se lucrează la stabilizarea terenului pe care se va construi noua parcare.
• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, unde este spațiul verde, se refac trotuarele prin, înlocuirea bordurilor, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.
• Scările de acces spre plaja Modern, din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura din beton.
• Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. Se montează pavele pe un strat suport de nisip.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor“ - au mai precizat reprezentanții Priumăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În ce zone din Constanța se lucrează la reabilitarea străzilor

18 Jun 2024 274

Afaceri Constanța Liceul Telecom caută firmă pentru racordarea la rețeaua electrică (DOCUMENTE)

17 Jun 2024 350

Blocks Builder SRL va încasa peste 650.000 de la CNAIR. Firma cu 4 salariați în 2023 va întreține clădirile din administrarea DRDP Constanța, SDN Călărași (DOCUMENT)

16 Jun 2024 626

Știri Constanța Lucrările de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, inclusiv cele de asfaltare, finalizate

14 Jun 2024 653

Cumpărări directe Floor Cover Solutions SRL, din Valu lui Traian, va reface tencuiala clădirii ANR! (DOCUMENTE)

10 Jun 2024 364

Afaceri Constanța Ce firmă execută lucrări de intervenție pe domeniul public al municipiului Mangalia (DOCUMENTE)

07 Jun 2024 601

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată cine va rămâne fără curent electric în perioada următoare

06 Jun 2024 854

Remon Proiect SRL, proiectantul general al renașterii Cazinoului din Constanța, asistență tehnică pentru lucrările de la terasă și zidul de apărare. „Cazinoul nu poate fi «uitat»“ (DOCUMENT)

05 Jun 2024 779

CJC cumpără lucrări de reparații la instalația de stingere incendiu de la heliportul SMURD din Constanța

05 Jun 2024 412

A fost lansată licitația de reabilitare a clădirii monumentului istoric care adăpostește Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

05 Jun 2024 628

Electrotest SRL va executa lucrări de instalații electrice pe Digul de Sud. Contract de 1,7 milioane de lei, atribuit de CN APM Constanța (DOCUMENT)

05 Jun 2024 422

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată cine va rămâne fără curent electric în perioada următoare

03 Jun 2024 931

Euromateria SRL a obținut autorizație de construire pentru două hale construite în municipiul Constanța

03 Jun 2024 674

Termoficare Constanța Iată ce constănțeni rămân fără apă caldă, începând din dimineața zilei de luni, 03 iunie

02 Jun 2024 805

Licitații Constanța Consiliul Județean a atribuit contractul de reparații curente la Centrul Militar Zonal. Date despre câștigător (DOCUMENT)

30 May 2024 633