Constanța Trotuarele din mai multe zone din oraș, în curs de modernizare. În ce zone au lucrări de reabiltare

Foto: Primăria ConstanțaPrimăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:
• Pe strada Munteniei din cartierul Tomis I, sectorul delimitat de strada Mircea Cel Batrân și blocul LS6. Au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de recondiționare a suprafeței carosabile. Se montează borduri noi, suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final.
• Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, se refac suprafețele pietonale. Trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră.
• Pe străzile Fulgerului, Andrei Mureșanu și Barbu Stefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate.
• În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se construiesc noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate. De asemenea, se lucrează la stabilizarea terenului pe care se va construi noua parcare.
• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, unde este spațiul verde, se refac trotuarele prin, înlocuirea bordurilor, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.
• Scările de acces spre plaja Modern, din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura din beton.
• Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. Se montează pavele pe un strat suport de nisip.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor“ - au mai precizat reprezentanții Priumăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție șoferi! Bulevardul Ferdinand din Constanța, închis în zona Gării CFR . De ce a fost luată această decizie (GALERIE FOTO)

07 Jun 2023 1473

Licitații Constanța Încă un contract încheiat între Administrația Fondului Imobiliar SRL şi Simar Avantaj Construct (DOCUMENT)

06 Jun 2023 440

CNSC a anulat rezultatul procedurii unei achiziții publice inițiate de DRDP Constanța

06 Jun 2023 468

Licitații Constanța Reparații pe A2, la un pasaj, estimate la peste 1,7 milioane de euro! Cât vor dura lucrările (DOCUMENT)

06 Jun 2023 572

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 5473

Constanța Societatea care realizează lucrări pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, amendată de Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

30 May 2023 729

Lucrări Constanța. Condiții de circulație îmbunătățite pe strada Opalului (FOTO)

29 May 2023 534

SRL-ul lui Nicolae Picu preluat cu acte, utilaje și contracte de Viorel Farcaș Cum a ajuns Mooz Services SRL, vioara întâi în proiectul de reabilitare din centrul Constanței?(Documente+Galerie Foto+Video)

29 May 2023 2095

Constanța Unde au loc lucrări de modernizare și punere în siguranță a drumurilor județene (FOTO)

29 May 2023 549

Lucrări de reabilitare a zonei destinate circulației pietonilor în cartierele Constanței! Iată zonele (FOTO)

23 May 2023 709

Reabilitarea stațiunii Mamaia. Primaria Constanța cere acord de mediu

22 May 2023 781

Mai multe zone din municipiul Constanța, Mamaia și Năvodari, fără apă la robinete miercuri. Lista zonelor afectate

22 May 2023 884

Sondaje de opinie 81% dintre constănțeni nu cred că administrația Chițac va finaliza la termen șantierele din municipiu

22 May 2023 675

Atenție, șoferi! Vor fi instituite restricții de trafic rutier pe bulevardul Mamaia

19 May 2023 646

Se oprește furnizarea energiei electrice astăzi în zona Tomis Nord din Constanța și în șapte localități din județ. Vezi dacă ești afectat

18 May 2023 842