Constanța Zeci de amenzi aplicate societăților ce comercializează carburanți într-o singură zi. Ce nereguli au fost constatate

Foto: UnsplashMai multe controale au fost efectuate ieri, 21septembrie a.c., în județul Constanța la instituțiile publice/operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL. Potrivit Instituției Prefectului Județului Constanța, ieri, 21 septembrie a.c., au fost verificați 6 operatori economici și 5 mijloace de transport.

Potrivit sursei citate în actiune au fost angrenați 24 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023.

În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 62 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind: 

- lipsa autorizațiilor de funcționare;
- exploatarea necorespunzătoare a intalației electrice;
- nerespectarea distanțelor minime față de vecinătăți;
- dotarea necorespunzătoare cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare);
-neprezentarea/actualizarea documentelor și evidențelor specifice apărării împotriva incendiilor;
- neimplementarea cerințelor minimale la securitate;
- nerespectarea procedurilor de legare la pământ;
- lipsa marcajelor pentru hidranții exteriori;
- lipsa indicatoarelor de limitarea a vitezei în cadrul amplasamentului;
- utilizarea elementelor fuzibile necalibrate;

- lipsa copertinei pentru protecția la intemperii a instalației;
- neacordare repausului după 12 ore de muncă;
- neactualizarea regulamentului intern;

„Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atribuțiile legale, au aplicat un număr de 59 de sancțiuni contravenționale, respectiv 11 amenzi în valoare de 239.000 de lei și 48 avertismente. 



Totodată, comisiile au dispus și un număr de 10 măsuri de remediere a deficiențelor care nu făceau obiectul sancțiunilor contravenționale“ - au mai precizat reprezentanții Ptrefecturii Constanța.

Citește și: 

ConstanțaAmenzi de zeci de mii de lei aplicate societăților ce comercializează carburanți. Ce nereguli au fost constatate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.