Controale ale pompierilor ISU Delta Tulcea în bisericile și mănăstirile din județ. Au fost aplicate avertismente

Pompieri. Foto: facebook/IGSUPeste câteva zile vom sărbători sfintele sărbători pascale și cum creștinii urmează să participe la diverse manifestări religioase în această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse și nesupravegheate. 

Potrivit unui comunicat al ISU Delta Tulcea, în lăcașurile de cult trebuie să se menţină uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă în mod obligatoriu pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. 

„Odată ce ajungeți acasă cu sfânt lumină, nu lăsați candela ori lumânările aprinse nesupravegheate!
În cazul în care sunteți martorii unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date despre manifestarea acestuia și locația exactă“ - au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.   


Peste 70 de pompieri militari tulceni vor fi zilnic la datorie! Vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Echipajele de salvatori care încadrează peste 19  mijloace tehnice de intervenție sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. 

„De asemenea, în ultima perioadă, colegii de la Inspecția de Prevenire au efectuat un număr de 22 controale la operatorii economici unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Au fost aplicate 4 avertismente și o amendă de 2500 de lei pentru nefunționarea corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuarea utilizatorilor. De asemenea, în colaborare cu IPJ Tulcea, inspectorii ISU Tulcea au efectuat un control la o unitate de alimentație publică unde s-au aplicat 4 avertismente și o amendă de 2500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare. 
În ceea ce privesc lăcașurile de cult colegii au efectuat 22 de controale cu scopul principal de informare și prevenire. Au fost aplicate 25 de avertismente. 

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al judetului Tulcea vă urează sărbători liniștite alături de cei dragi!“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie la Tulcea! Bărbat ars de viu în incendiul ce a cuprins o magazie de pe strada Digului (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 609

ISU Dobrogea Doi pui de pisică, salvați de pompieri. Au rămas captivi în țevile de la subsolul unui bloc

16 May 2024 496

ISU Harghita Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

16 May 2024 228

ISU Argeș - Incendii

16 May 2024 214

Accident rutier în apropiere de localitatea Greci, județul Tulcea! (FOTO)

15 May 2024 680

ISU Argeș - Incendii

15 May 2024 243

IGSUBilanțul misiunilor

15 May 2024 239

ISU BihorDetașamentul 2 de Pompieri Oradea sărbătorește 30 de ani de la înființare

14 May 2024 228

Știri Constanța Cine este bărbatul care s-a aruncat de pe podul de la Agigea? (VIDEO)

14 May 2024 2433

ISU Dobrogea Proiect de modernizare pentru Sediul Detașamentului de Pompieri Constanța-Port și Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, în dezbatere (GALERIE FOTO)

14 May 2024 321

Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de pe podul rutier Agigea. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

14 May 2024 1549

UPDATE Pompierii, în alertă Incendiu în Constanța, pe bulevardul Tomis! (FOTO+VIDEO)

13 May 2024 1166

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2760

O nouă generație de salvatori se alătură echipei ISU Constanța (FOTO)

09 May 2024 577

Știri Constanța Incendiu la o casă din localitatea Chirnogeni. Au intervenit pompierii

08 May 2024 642