Controale la staţiile de carburanţi şi GPL din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Echipele de control verifică zilele acestea staţiile de carburanţi şi GPL din județul Constanța. 

În această dimineață, echipe complexe, formate din reprezentanți ai mai multor instituții din Constanța au pornit iar în control. 

Sunt verificate staţiile de carburanţi şi GPL, pentru a se evita producerea unor tragedii precum cea de la Crevedia. 

Amintrim că, premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, 27 august 2023, la Crevedia că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară.

De asemenea, în cazul în care vor fi constatate neconformităţi de natură a pune în pericol vieţi omeneşti, unităţile respective vor fi închise.

În acest context, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa declară că în județul Constanța sunt 48 de stații GPL autorizate.

 „Am avut astăzi o discuție cu comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, cu șeful Gărzii de Mediu Constanța. Urmează să am o întâlnire cu directorul Agenției de Mediu. În cazul în care se va decide să se acționeze în echipe mixte conform competențelor fiecărei instituții, va mai fi nevoie și de colegii de la ISCIR și, bineînțeles, de reprezentanții poliției. În județul Constanța, există 48 de stații GPL autorizate, 24 dintre ele independetene, 24 acționând în cadrul celor 78 de stații de PECO generale. Pentru acestea există autorizație”, a precizat prefectul Constanței.


Totodată, și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, col. dr. ing. Amarandei Mihail-Cristian, a menționat că ultimele controale la stațiile de distribuție din județul Constanța au fost efectuate în 2022. 

„În prezent, în evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (n. r. Dobrogea) sunt înregistrate un număr 76 de stații de distribuție carburanți, dintre acestea 24 sunt mixte, adică sunt prevăzute și cu schiduri pentru gaz și 52 sunt fără schid. Alte 24 de schiduri sunt independente și funcționează pe întreg teritoriul județului, iar în ceea ce privește autorizarea privind securitatea la incendiu, situația se prezintă astfel: din cele 24 de schiduri independete, 15 dețin autorizația de securitate la incendiu, iar 9 nu și motivul pentru care nu dețin autorizația în evidențele noastre, cel puțin, rezultă fie din faptul că la momentul dării în funcțiune, nu se încadrau în cerințele respective, în cerințele privind autorizarea, fie, deocamdată, nu au depus documentațiile în acest sens. Ultimele controale la stațiile de distribuție au fost efectuate în 2022”, declară șeful ISU Dobrogea.

Citește și: 

Controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară. Ultimele verificări din județul Constanța, efectuate în 2022 (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă controalele în județul Constanța la societățile ce comercializează carburanți

27 Oct 2023 769

Controale în județul Constanța la societățile ce comercializează carburanți! Au fost aplicate mai multe amenzi

18 Oct 2023 802

Constanța Amenzi de peste 20.000 de lei aplicate societăților ce comercializează carburanți. Ce nereguli au fost constatate

12 Oct 2023 794

Știri Constanța Controale la Constanța! Ce amenzi s-au aplicat

15 Sep 2023 786

Încă trei instalații de distribuție a carburanților din județul Constanța, închise! Echipele de control au aplicat mai multe sancțiuni

13 Sep 2023 782

Constanța Rezultatele controalelor la operatorii economici din domeniul carburanților. Nereguli constatate și sancțiuni aplicate

12 Sep 2023 662

Verificarea instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, dispusă de premierul Marcel Ciolacu

28 Aug 2023 751

Marcel Ciolacu „În toată ţara, toate staţiile de carburanţi şi GPL vor intra într-un sistem de control“ (VIDEO)

28 Aug 2023 857