Cseke Attila a făcut anunțul! Contractele finanțate prin PNDL I pot fi prelungite

Cseke Attila, foto: facebook.com Cseke Attila a anunțat că contractele finanțate prin PNDL I pot fi prelungite cu o perioadă de până la 2 ani. 
 

”Ministerul Dezvoltării are în vedere asigurarea finalizării obiectivelor de investiții care servesc comunitățile locale, finanțate din bani publici”, anunță ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.


În vederea finalizării obiectivelor de investiții finanțate prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL), Ministerul Dezvoltării a informat beneficiarii asupra posibilității de prelungire a perioadei de valabilitate a contractelor cu până la 2 ani. Măsura vizează 661 de astfel de obiective de investiții.

Astfel, beneficiarii contractelor aferente PNDL I, încheiate în anul 2015, a căror perioadă de valabilitate va expira la data de 31 decembrie 2022, pot solicita prelungirea contractelor în situația în care, pentru obiectivele de investiții care fac obiectul contractului, nu este efectuată recepția la terminarea lucrărilor., transmite Ministerul Dezvoltării. 

Solicitările de prelungire a contractului de finanțare pot fi transmise la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației până la 31 decembrie 2022. În lipsa solicitării, valabilitatea contractelor de finanțare nu se poate prelungi, iar prelungirea nu va fi acordată pentru acele obiective pentru care nu au fost solicitate decontări, a precizat ministrul, adăugând că mai puțin de 10% din investițiile finanțate prin PNDL I, mai exact 59 de obiective dintre cele 661, se află în această situație.

Ministrul recomandă beneficiarilor să transmită aceste solicitări până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât, până la finalul acestui an, solicitările să poată fi analizate, să fie emis ordinul de ministru și să fie încheiat actul adițional de prelungire a contractului de finanțare., a mai transmis sursa citată. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plăți de peste 430.000 de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru investiții realizate prin PNDL la Medgidia (DOCUMENT)

17 Jul 2023 956

Ministrul Dezvoltării „Continuăm să sprijinim proiectele comunităților locale. Fără această măsură ar fi în pericol multe investiții“

26 Aug 2022 881

Ministerul Dezvoltării Cinci primării din judeţul Constanţa au primit fonduri pentru investiții realizate prin PNDL (DOCUMENT)

20 Aug 2022 1667

Ministerul Dezvoltării Plăți de peste 60 milioane de lei, pentru investiții realizate prin PNDL. Câți bani au primit primăriile din județul Constanța

26 Jul 2022 1312

MDLPA Mai multe primării din județul Constanța au primit bani pentru investiții realizate prin PNDL

14 Jul 2022 1036

Patru primării din județul Constanța au primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru investiții realizate prin PNDL

17 Mar 2022 1409

MDLPA Facturi decontate de patru comune și un oraș din județul Constanța pentru investiții realizate prin PNDL

25 Feb 2022 1459

Investiţii cu fonduri UE şi guvernamentale Proiecte pentru asfaltarea drumurilor din Mihail Kogălniceanu

29 Jun 2017 4228