Cum să faci o manichiură profesională acasă? Cei 5 pași pentru a avea grijă de unghiile tale!


Nu ai timp sau mijloace pentru a merge la cosmetician? Instalată în liniște pe canapea, înarmată cu cinci sau șase ustensile bine direcționate, este posibil să efectuezi singură o manichiură. Într-o clipă și ca un profesionist... Îți oferim cei 5 pași pentru a stăpâni această tehnică la îndemâna ta!

Pasul 1: pregătește-ți trusa de manichiură de casă

Pentru a face o manichiură profesionistă acasă, inspiră-te din echipamentul tău de la fsm:
  • 1 pilă flexibilă de unghii din carton sau sticlă
  • 1 loțiune specială pentru cuticule sau un vas cu apă călduță
  • 1 băț sau tampon de bumbac
  • 1 lustruitor
  • 1 bază de lac
  • 1 lac
  • 1 strat superior

Pasul 2: curăță-ți unghiile

Inevitabil, primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți scapi unghiile de vechiul lor lac dacă l-ai purtat înainte. Folosind un solvent ușor, îndepărtează cu grijă toate urmele stratului vechi. În funcție de culoarea și textura lacului, operațiunea poate dura câteva minute.
Nu purtai unul? Poți chiar să te împrospătezi: degresarea suprafeței unghiilor poate permite lacului să adere ușor. Pentru a face acest lucru, freacă-ți unghiile cu o vată înmuiată în alcool sau oțet alb.

Sfatul suplimentar:

Pilește foarte ușor suprafața unghiei cu o pilă pentru unghii pentru ca lacul să se lipească mai bine!

Pasul 3: pilește-ți unghiile

Ia-ți pila de unghii profesionala de la fsm – evită pilele de fier prea dure care stresează cheratina unghiei – și fă-i mișcări din exterior spre centru, prin evitarea înainte și înapoi care slăbește unghia. Adevărat gest profesional!

Pasul 4: ai grijă de cuticulele tale

Pentru a-ți continua manichiura profesională de casă, îngrijește-ți micile piei care mărginesc unghiile. Există loțiuni speciale pentru cuticule. Dacă nu găsești una în dulapul din baie, nu intra în panică. Înmoaie degetele într-un vas cu apă călduță. Odată ce pieile mici s-au înmuiat, le poți împinge înapoi, folosind un bețișor. Le poți tăia și cu un clește special, dacă sunt prea groase. Nu este neapărat partea cea mai plăcută, dar rezultatul este curat și uluitor!

Pasul 5: lustruiește-ți unghiile

Acum este vorba de a șterge dungile ușoare formate pe suprafața unghiilor tale. Pentru a face acest lucru, lustruiește-ți una câte una, ușor. Acest gest va avea și avantajul de a face unghia strălucitoare, de a o întări și de a-i stimula regenerarea. Finalizează prin spălarea degetelor pentru a le degresa și a scăpa de praful mic eliberat de polizor. Mâinile tale sunt acum gata să fie lăcuite!

Aplică lacul

Base coat și top coat: acestea sunt două produse esențiale pentru o manichiură profesională. Prima este o bază transparentă de aplicat înainte de lac. Deosebit de util pentru protejarea unghiei, mai ales împotriva lacurilor colorate care, în timp, tind să le îngălbenească. Lacul superior, la rândul său, optimizează strălucirea și ținerea lacului.
Începe prin a aplica un strat de bază. Lasă să se usuce. Apoi aplică un prim și apoi un al doilea strat de lac. Și termină cu stratul superior.
Ai grijă să aplici aceste produse într-un strat subțire, pentru a evita efectul de aglomerare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.