Cum se circulă în această dimineață pe A2 București – Constanța

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

Ceața reduce vizibilitatea sub 200 metri, izolat sub 50 metri, pe raza județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

În condiții de ceață, cu vizibilitate între 150 și 200 metri se circulă și pe Autostrada A1 Sibiu – Deva pe tronsoanele kilometrice 265-268 și 370-373, precum și pe Autostrada A10 Sebeș-Turda.

Potrivit Infotrafic, pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori normale.

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră pe care o efectuează, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să evite depășirile riscante și să adapteze viteza la condițiile de drum, adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului!

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice, respectiv:

- nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

- în cazul unei defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!“ - au mai precizat reprezentanții INFOTRAFIC


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.