Cursa aeriana directa Constanta - Budapesta, posibila datorita Companiei Aeriene Malev

Noi oportunitati pentru turismul litoral

Incepand de ieri, cursa aeriana regulata Constanta - Budapesta a devenit operationala. Acest lucru a fost posibil, in primul rand datorita eforturilor depuse de catre Compania Aeriana Malev de a investi in cea de a treia destinatie in Romania, respectiv in Constanta, dupa Bucuresti si Timisoara. Lansarea oficiala a cursei a avut loc joi, in cadrul hotelului Ibis, la care au participat reprezentanti ai companiei Malev si, de asemenea, ai autoritatilor si institutiilor locale. Erzsebet Szombati, membra in conducerea companiei, a declarat ca dezvoltarea din ultimii ani a zonei dobrogene a reprezentat unul dintre motivele pentru care echipa Malev s-a gandit serios la infiintarea acestei curse aeriene. Beneficiile unei astfel de curse vor fi evidente pentru ambele parti. O cursa directa Budapesta - Constanta va duce in timp la dezvoltarea turismului litoral si, de aici, la o dezvoltare economica pe masura. Desi interesul turistilor din vestul Europei pentru Constanta a crescut vertiginos in ultimii ani, venirea lor pe litoralul Marii Negre a intarziat sa apara in numar mare datorita inexistentei unor mijloace comode de transport. Potrivit consilierului economic al Ambasadei Ungariei in Romania, Bogar Ferentz, lansarea unei astfel de curse aeriene va face ca orasul Constanta sa devina mult mai accesibil turistilor decat pana acum si, in acelasi timp, va stabili o noua legatura dintre Romania si Ungaria. De pe aeroportul Mihail Kogalniceanu vor pleca saptamanal doua curse aeriene, in zilele de miercuri si vineri. Potrivit afirmatiilor directorului, Mircea Dionisie, aeroportul Mihail Kogalniceanu este pregatit sa faca fata unor astfel de curse internationale, indeplinind toate cerintele europene in domeniu. De altfel, in ultimii trei ani, traficul de pe aeroportul constantean a crescut cu 300%, iar pentru anul acesta se estimeaza o crestere cu 50% fata de anul trecut. Eforturile depuse pentru atragerea companiilor aeriene internationale au dat astfel roade, statutul aeroportului detinand acum un caracter permanent si nu unul sezonier, dupa cum eram obisnuiti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 772

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1277

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 352

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 365

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1774

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 657

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1002

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 957

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 632

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 807

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 674

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 924

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1546

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 802

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 553