Dacian Cioloș Ministrul Agriculturii nu a mai ajuns cu cererile fermierilor „la masa discuţiilor" de la Bruxelles


Sursa foto: Facebook




 
  • Ministrul Agriculturii nu a mai ajuns cu cererile fermierilor „la masa discuţiilor" de la Bruxelles, a afirmat marţi europarlamentarul Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

„După ce ieri cerea demisii în Comisia Europeană, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit până la Bruxelles pe banii cetăţenilor, dar nu a mai ajuns azi cu cererile fermierilor români la masa discuţiilor cu ceilalţi miniştri din Consiliu. Să ne explice domnii Ciolacu şi Barbu ce a spus ministrul Agriculturii la Bruxelles şi ce reacţii a avut de la ceilalţi miniştri la masa Consiliului. Sa ne explice cu cine s-a mai întâlnit ministrul Barbu în marja Consiliului şi cum are de gând să rezolve problemele ridicate de agricultorii români", a declarat Cioloş într-un comunicat de presă.


El a adăugat că, înainte să caute datele cu sumele pentru fermieri, îi propune premierului Marcel Ciolacu „să-şi sune ministrul revoluţionar de la Agricultură şi să clarifice cu el aceste lucruri".

„Şi referitor la ce aţi spus despre mine azi, am un singur răspuns, domnule premier Ciolacu. Dacă aţi fost cu Omar Hayssam la vânătoare şi cu Liviu Dragnea la pescuit, asta nu înseamnă că înţelegeţi politici publice pe agricultură", a transmis Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură.


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunţat, luni, într-o discuţie cu fermierii, la Târgu Mureş, că va cere demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, marţi, în cadrul Consiliului de Miniştri.

„România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state. Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei", a declarat ministrul Florin Barbu.
 

 
 Citește și
Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.