De ce este gelul UV atât de popular?

 
  • Gelul UV este, fără îndoială, una dintre cele mai populare metode de aranjare a unghiilor. Poate fi folosit pentru a-ți construi, alungi și întări unghiile. Unghiile cu gel întăresc unghiile naturale, făcându-le perfecte pentru femeile cu unghii scurte și fragile. În acest articol, îți oferim toate detaliile despre unghiile cu gel.

Ce este gelul UV?

Gelul UV este o substanță lichidă groasă folosită pentru a crea unghii artificiale. Spre deosebire de unghiile acrilice, gelul UV trebuie uscat într-o lampă UV pentru unghii. Această reacție chimică se numește proces de catalizare. Unghiile cu gel întăresc unghia naturală și cu ajutorul capsulelor sau unui sablon îți poți alungi unghiile. Gelul UV este ideal pentru femeile cu unghii subțiri, scurte și fragile. În comparație cu unghiile acrilice, unghiile cu gel sunt mai flexibile. Într-un kit unghii gel găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți crea unghiile dorite.

Consistența gelului UV

Unul dintre produsele de bază utilizate în gel se numește oligomer. Acestea sunt molecule care sunt deja parțial atașate unele de altele. Aceasta este, de asemenea, cea mai mare diferență față de monomeri, care sunt formați din molecule individuale.
Pentru a înțelege utilitatea lanțurilor moleculare pre-proiectate (oligomeri), trebuie mai întâi să înțelegi cum catalizează produsele UV. Energia UV face ca moleculele să formeze lanțuri lungi între ele. Când se formează lanțuri lungi, produsul începe să se catalizeze. O lampă UV pentru unghii emite doar o cantitate foarte mică de energie UV, astfel încât procesul de catalizare nu este eficient și este lent. Din aceste motive, nu poți usca unghiile acrilice, care sunt compuse din lichid monomer și pulbere polimerică, sub o lampă de unghii. Pentru a remedia acest lucru, gelul UV este format din molecule deja legate (oligomeri) care accelerează procesul de catalizare.
Grosimea sau consistența produselor care se întăresc UV este determinată de lungimea lanțurilor de monomeri. Moleculele individuale, numite și monomeri, au o mare libertate de mișcare, deoarece nu sunt legate între ele. Cu alte cuvinte, moleculele se pot mișca în toate direcțiile, rezultând un lichid. Gelurile UV, pe de altă parte, sunt formate din oligomeri. Aceste lanțuri de molecule se pot încurca unele în altele, astfel încât să nu se mai poată mișca atât de ușor. Libertatea limitată de mișcare are ca rezultat o grosime asemănătoare gelului. Grosimea produselor UV este de obicei exprimată în termeni de vâscozitate sau consistență.

Poți dilua singur gelul UV?

Gelul cu siguranță nu poate fi diluat! Adăugarea unui lichid pentru a dilua gelul UV va influența puternic procesul de catalizare. Procesul de catalizare nu va mai fi eficient și vei avea unghii artificiale slab catalizate. Aceasta este una dintre principalele cauze ale dezvoltării unei alergii de contact.

Flexibilitatea gelului UV este determinată de consistența produsului?

Flexibilitatea gelului UV depinde de doi factori. În primul rând, tipul de oligomeri (structura chimică) are cea mai mare influență asupra flexibilității unghiilor artificiale. Al doilea factor este gradul de catalizare. Dacă unghiile nu sunt catalizate suficient, rezultatul va fi că unghiile artificiale vor fi mult mai flexibile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.