De ce progresul tehnologic definește astăzi dezvoltarea multor industrii?

Sursa foto: pixabay.com
Evoluția piețelor și creșterea concurenței în toate sectoarele determină companiile să reconsidere incorporarea progresului tehnologic în fluxul lor productiv, nu doar pentru a-și menține cursul, dar și pentru a-și asigura dezvoltarea pe termen lung. Toate inovațiile tehnologice moderne au apărut brusc, însă au fost încorporate treptat în economii, după o evaluare și testare. Odată implementate, au generat creșteri accelerate de productivitate.
 
Până în acest moment, industriile productive au rămas în urma altor industrii generatoare de servicii, care au integrat rapid noile tehnologii în fluxul de operațiuni și în relația cu clienții și partenerii. Avansuri consistente s-au înregistrat în domeniul bancar, al comerțului cu amănuntul, în serviciile de logistică și chiar de minerit.

Sectorul serviciilor destinate jocurilor online este unul dintre cele mai vizibile exemple de avansuri datorate tehnologiei modernă. Pe partea de cazinouri online s-a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, mai ales de când s-a conturat o piață de servicii de dezvoltare și grafică web exclusiv specializată pe jocuri online. Utilizatorii online pot selecta dintr-o multitudine de jocuri, experiența tip cazino fiind autentică.

Unele companii îmbrățișează noile tehnologii încă din faza incipientă, demonstrând o abordare preventivă și gândire strategică. Managementul acestor organizații sunt stimulați de dorința de a se menține competitivi în sectorul în care activează, își doresc să fie pionieri și riscă de dragul progresului.

Alte companii, ajung în impas și, abia atunci, se aliniază la trendurile tehnologiilor din industriile respective, încercând să prindă din urmă restul companiilor. Transformarea activităților bazate pe integrarea noilor tehnologii ajută companiile să își sporească cifra de afaceri și să își modeleze planurile de afaceri.

În segmentul industriilor productive, profilul activității este redefinit de noile caracteristici ale forței de muncă, de noile ecosisteme ale clienților și de intervențiile digitale. Automatizarea proceselor este factorul care prezintă potențial în ajustarea efortului uman și investirea în talentul angajaților. Investițiile în capitalul uman și adoptarea tehnologiei merg mână în mână pentru a garanta competitivitatea companiilor.

Un sector nou care este în același timp generator de tehnologie și bazat exclusiv pe tehnologie, este cel al start-up-urilor tehnologice. O multitudine de companii, cu idei inovative la bază, cu creșteri spectaculoase în termen scurt și produse din cele mai moderne, și-au făcut simțită prezența în universul economic. Strategiile lor și evoluția de la an la an sunt deosebite. Sursele de finanțare sunt de multe ori neconvenționale, și alianțele dintre cele mai spectaculoase.

Orice companie care îmbrățișează o transformare pe baze tehnologice moderne are potențial de a genera valoare. Însă, planul de implementare este foarte complex și trebuie abordat strategic. Întreaga structură și modul de funcționare al activității trebuie evaluate și regândite, procesele eficientizate și adaptate la elementul tehnologic modern. Inclusiv mentalitatea lucrătorilor și setul de valori al organizației trebuie regândite. Toate aceste schimbări trebuie ghidate fie de un management cu viziune, fie de consultanți cu experiență, pentru a asigura succesul transformării.


Urmând corect pașii pentru transformarea tehnologică, companiile vor înregistra rezultate rapide și semnificative. Tehnologia modernă va deveni centrul organizării, ca o garanție pentru profitabilitate, eficiență și rezistență la noi schimbări. Cu cât aceste transformări vor fi realizate mai repede, într-o economie globală aflată în plină schimbare, cu atât organizațiile își asigură supraviețuirea viitoare.

Sursa foto: pixabay.com
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă etapă de progres tehnologic Staţie de epurare modernă, inaugurată de RAJA SA la Medgidia (galerie foto)

28 May 2016 2814

RAJA inaugurează stația de epurare de la Țăndărei

18 May 2016 2346