Decesul lui Matthew Perry, un accident provocat de efectele ketaminei





 
  • Moartea actorului Matthew Perry a fost definită drept un accident ca urmare a „efectelor acute ale ketaminei", potrivit Departamentului de medicină legală al comitatului Los Angeles, conform Agerpres

Perry, 54 de ani, devenit celebru pentru interpretarea personajului Chandler Bing în sitcomul american de succes "Friends", a fost găsit "în stare de inconştienţă în piscina reşedinţei sale" pe 28 octombrie, după care a fost pronunţat decesul.

O examinare post-mortem a concluzionat că Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, printre factorii care au contribuit la deces numărând-se "înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei", analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

„Modalitatea morţii este accidentul", a confirmat Departamentul de medicină legală.


Conform medicului legist Raffi Djabourian,„la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie"."„Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut conştienţa; boală arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii".

În timpul vieţii, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanţe şi cu dependenţa şi a înfiinţat chiar un adăpost pentru bărbaţii care se confruntă cu probleme similare.

După dispariţia sa, a fost înfiinţată în numele său o fundaţie ce îşi propune să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de substanţe.

Co-starul din „Friends", Jennifer Aniston, care a interpretat-o pe Rachel Green, a fost printre cei care au solicitat public sprijinirea acestei fundaţii înfiinţată pentru a-i "onora moştenirea".

Cauza morţii a fost făcut publică la câteva zile după ce Aniston a dezvăluit că discutase cu el prin mesaje în dimineaţa zilei în care a murit, descriindu-l pe Matthew Perry ca fiind „fericit şi sănătos".

„Vreau ca oamenii să ştie că el chiar era sănătos şi îşi îmbunătăţea sănătatea. Era angajat într-un demers. A muncit atât de mult. S-a confruntat într-adevăr cu o (situaţie) dură", a declarat Jennifer Aniston pentru Variety.

Citește și
Actorul care l-a interpretat pe Chandler în serialul „Friends”, Matthew Perry, a murit

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Actorul care l-a interpretat pe Chandler în serialul „Friends”, Matthew Perry, a murit

29 Oct 2023 895

Ştiaţi că...? Astăzi, unul dintre actorii din serialul „Friends”...

19 Aug 2014 1837