UPDATE Delfin mort observat în mare în Mamaia Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

Constănțenii și turiștii care au ales să profite de vremea frumoasă pe plaja Nordis din Mamaia Nord au observat astăzi trupul unui delfin mort care plutește în apropierea plajei. 

Curenții și valurile împing mamiferul spre plajă. 

Din primele informații delfinul pare a fi adult. 

Amintim că în aprilie  Cadavrul unui delfin a fost adus de valuri pe plaja din Eforie Sud, iar pe 04 aprilie, un alt delfin mort a fost adus de valuri pe plaja din stațiunea Eforie Sud. 

UPDATE: 

Trupul delfinului a fost preluat de pe plajă de reprezentanții ONG Mare Nostrum. 

Costin Timofte, din cadrul Mare Nostrum a precizat  că anul acesta au fost înregistrați 45 de delfini morți, 20% din cauza plaselor pescaresti. 

„Este vorba despre un adult, mascul, din păcate într-o stare avansată de descompunere, ceea ce face cam imposibilă depistarea cauzei decesului. Acesta ar fi al 46 exemplar înregistrat anul acesta. Preponderent multe exemplare din această specie au eșuat. Este o specie care este mai mult costieră. Rata de eșuare este destul de mare anul acesta, comparativ cu anii trecuți. Dintre exemplarele eșuate 20% au urme de plasă pe suprafața corpului. Trist este că în perioada de prohibiție, când nu ar trebui să se întâmplă acest lucru, apar exemplare cu urmne de plasă ceea ce indică faptul că există un fenomen de braonaj în Marea Neagră“ - a precizat Costin Timofte, din cadrul Mare Nostrum 




Citește și: 


Descoperire macabră pe plaja din Eforie Sud! (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un delfin mort a fost găsit pe litoralul Mării Negre, la Mamaia (VIDEO)

27 Jun 2022 1862

Descoperire tristă pe plaja din Mamaia. A fost găsit un pui de delfin mort (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Apr 2022 3843

Mare Nostrum 10% mai puţine eşuări ale cetaceelor în 2015

28 Nov 2015 1943