Delta Dunării găzduiește specii de păsari în sezonul de iarnă

  • Multe specii de păsări precum lebăda de iarnă (Cygnus cygnus), dar și specii variate de rațe si gâște polare, dintre care cea mai importantă este gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis),   sunt găzduite în această iarnă în Delta Dunării, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto.
Nici o altă zonă umedă europeană situată la vest de Volga, nu poate concura ca mărime, diversitate şi frumusețe cu Delta Dunării. Rezervația Biosferei Delta Dunării este cea mai renumită pentru fauna ornitologică, fiind înregistrate peste 360 specii, reprezentând circa 90% din ornitofauna națională, dintre care aproximativ 30 de specii sunt oaspeți de iarnă.

În sezonul de iarnă Rezervația Biosferei Delta Dunării găzduieşte foarte multe dintre speciile de păsări care cuibăresc în Siberia sau dincolo de Cercul Polar de Nord. Pentru că în zonele în care trăiesc peste vară temperaturile coboară foarte mult începând cu lunile octombrie și noiembrie, aceste păsări aleg să ierneze în Delta Dunării, unde rămân până la jumătatea lunii martie.

Printre acestea se numără lebăda de iarnă (Cygnus cygnus), dar și specii variate de rațe și gâște polare, dintre care cea mai importantă este gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis), aproape 50% din populaţia mondială a acestei specii, poposind în complexul lagunar Razelm-Sinoe și la limita continentală din sudul rezervaţiei biosferei.

Sursă foto: Facebook/ARBDD
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.