Demersuri avansate pentru exportul de salam de Sibiu în Statele Unite ale Americii



Astăzi a avut loc o întâlnire tehnică la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), coordonată de vicepreședintele dr. Ioan Oleleu, cu reprezentanții ANSVSA, DSVSA Bacău și Prahova și reprezentanții managementului și managerii de calitate ai unităților producătoare de Salam de Sibiu SC SALBAC SA din Bacău și SC Recunoștința Prodcom Impex SRL din Prahova.

Tema întâlnirii a reprezentat-o discutarea cerințelor transmise de către Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii – Serviciul de Inspecție Sănătatea Animalelor și Plantelor (USDA – APHIS), în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA. 


Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS)  în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA.

Reprezentanții companiilor care urmează să exporte Salam de Sibiu în Statele Unite și-au exprimat aprecierea atât față de acțiunile întreprinse în acest sens de specialiștii Autorității cât și de colaborarea avută cu serviciile veterinare pe parcursul întregului proces de pregătire, auditare de către FSIS și transmiterea răspunsurilor la toate cerințele adiționale ale FSIS și APHIS, în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA. 

Aceasta este una dintre acțiunile întreprinse de ANSVSA pentru a deschide noi piețe de desfacere pentru produsele românești în țări terțe.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Matra SRL va furniza specialităţi din carne pentru unităţile militare din Forţele Navale (document)

23 Oct 2019 2600

Alertă alimentară. Un supermarket retrage de pe piață două produse. Ce li se recomandă clienților care au achiționat produsele

26 Mar 2019 1793

Producătorii de Salam de Sibiu au nevoie de o perioadă de tranziție pentru a se conforma cerințelor IGP

17 Mar 2016 1830

Forțele Navale cumpără salam de Sibiu de peste jumătate de milion de lei de la Matra SRL Scornicești (document)

08 Jun 2015 3149

Balul poliţiştilor va avea loc pe data de 21 martie. Iată meniul!

11 Mar 2015 1956