Direcția pentru Siguranța Navigației, din ANR, fără șef! Laurențiu Zanfir s-a pensionat!

 
 
  • Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul siguranței navigației și al securității navelor.
  • Autoritatea Navală Română este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică, înființată prin fuziunea Inspectoratului Navigației Civile cu Regia Autonomă „Registrul Naval Român“.
  • În urma fuziunii, ANR a preluat toate drepturile și obligațiile celor două persoane juridice care s-au desființat.
 
 
Două structuri importante din cadrul Autorității Navale Române funcționează, în prezent, fără director! Este vorba despre Căpitănia Zonală Constanța și despre Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, ambele din cadrul ANR.
 
Atât Căpitănia Zonală Constanța, cât și Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, au rămas fără șefi plini după ce aceștia (Alexandru Mezei, de la Căpitănia Zonală Constanța și Laurențiu Zanfir, de la Direcția Siguranța Navigației) s-au pensionat!
 
Despre ANR
 
Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul siguranței navigației și al securității navelor.
 
ANR este organizată și funcționează potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1133/2002 și a Ordonanței de Guvern nr. 42/1997 privind transportul maritim și pe căile navigabile interioare, cu modificările și completările ulterioare.
 
Autoritatea Navală Română este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică, înființată prin fuziunea Inspectoratului Navigației Civile cu Regia Autonomă „Registrul Naval Român“.
 
În urma fuziunii, ANR a preluat toate drepturile și obligațiile celor două persoane juridice care s-au desființat.

 
Structura organizatorică a Autorității Navale cuprinde aparatul propriu central (constituit din direcții, servicii, birouri, compartimente) și organele teritoriale operative, care își desfășoară activitatea în teritoriu.
 

Aparatul central al ANR are în componența sa serviciile funcționale, Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, Direcția Tehnică, Direcția Juridica, Reglementări și Resurse Umane, Direcția Economică, Centrul Maritim de Coordonare și Serviciul PSC/FSC.
 
Organele teritoriale operative sunt unități fără personalitate juridică, aflate în subordinea aparatului central, constituite din căpitănii de port și inspectorate tehnice.
 
În subordinea Autorității Navale se află 5 căpitănii zonale la Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu și Drobeta Turnu Severin, cărora li se subordonează căpităniile de port și oficiile de căpitănie din zonele de jurisdicție specifice.
 
Zonele de jurisdicție ale organelor teritoriale operative se stabilesc de către directorul general și se aprobă de către Consiliul de Conducere al ANR.
 
Principalele atribuţii ale Autorităţii Navale Române: inspecţia, controlul şi supravegherea navigaţiei, controlul statului pavilionului şi controlul statului portului, coordonarea activităţilor de asistenţă, căutare şi salvare în apele naţionale navigabile şi a acţiunilor în caz de calamităţi naturale şi sinistru naval, protecţia apelor navigabile împotriva poluă​​​​rii de către nave, sancţionarea contravenţiilor, cercetarea evenimentelor şi accidentelor de navigaţie, înmatricularea şi evidenţa navelor sub pavilion român, evidenţa, atestarea  şi brevetarea personalului navigant, supravegherea tehnică, clasificarea şi certificarea navelor, aducerea la îndeplinire a obligaţiilor ce revin statului din acordurile şi convenţiile internaţionale la care România este parte privind domeniul său de activitate, reprezentarea statului român în organisme internaţionale din domeniul transporturilor navale, pe bază de mandat, implementarea normelor, regulilor şi convenţiilor internaţionale în legislaţia română, elaborarea, avizarea şi supunerea spre aprobarea Ministerului Transporturilor a proiectelor de acte normative şi norme obligatorii și auditarea pentru certificare ISM (Certificatul de Siguranţă al Navei) şi ISPS (Codul Internațional pentru Siguranţa Navelor şi Securitatea Facilităţilor Portuare) a navelor şi a companiilor de navigaţie.
 
Conducerea ANR
 
Dumitrache Cosmin-Laurențiu  - Director General
 
Trandafir Răzvan Gabriel  - Director General Adjunct
 
Popa George Dorel  - Director Direcția Juridică, Reglementări și Resurse Umane
 
Călințaru Cristina  - Director Direcția Economică
 
Alexe Adrian Gheorghe  - Director Centrul Maritim de Coordonare
 
- Director DSNSNPN
 
Bălan Gabriel  - Director Direcția Tehnică
 
Director Căpitănia Zonală Constanța
 
Stancu Adrian Constantin  - Director Adjunct Căpitănia Zonală Constanța
 
Ichim Iulian Dan  - Director Căpitănia Zonală Tulcea
 
Brânză Vlăduț  - Director Căpitănia Zonală Galați
 
Oprea Manuel Florin  - Director Căpitănia Zonală Giurgiu
 
Halîngă Gheorghe  - Director Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin
 
Consiliu de conducere
 
Dumitrache Cosmin-Laurențiu  – Preşedinte
Gîrlă Laura-Diana
Damian Liliana
Sava Mihaela
Cânu Anca Diana
Duțu Nicholas Adrian
Jipa Ana Maria Cristina 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Alexandru Mezei nu mai este directorul Căpităniei Zonale Constanța! S-a pensionat
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 453

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 508

​Proces amânat între CNAPM Constanța și ANR. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

08 Apr 2024 498

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 546

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1100

În Constanța ,,Cursul regional de pregătire a auditorilor din cadrul schemei de audit a statelor membre IMO- IMSAS”, organizat de Autoritatea Navală Română

22 Mar 2024 461

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1586

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 640

CNAPM Constanța și ANR, părți într-un dosar de pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Feb 2024 795

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 773

Directorul ANR, Cosmin-Laurențiu Dumitrache, a fost numit ambasador maritim al IMO

29 Jan 2024 900

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1823

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1282

Tragedie în familia fostului director al Căpităniei Zonale Constanța. Mama lui Alexandru Mezei a încetat din viață

15 Dec 2023 1470

Nava sub pavilion Barbados, eșuată după furtuna din noiembrie, pleacă din Portul Constanța

08 Dec 2023 800