Directorul SLDP REISER SA Bârlad, cercetat pentru mită, a fost reținut pentru 30 de zile


Sursa foto: Pexels




 
  • Directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, Daniel Buzamăt și afaceristul Gică Călin, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce Tribunalul Vaslui a admis propunerea arestării preventive a acestora pentru fapte de dare și luare de mită, potrivit știripesurse.ro.

Este de amintit că oficialul ar fi primit 100.000 de euro mită, în două tranșe, o dată când se afla într-o cofetărie și a doua oară la el în birou, când banii au fost puși într-un frigider.
Decizia instanței vasluiene nu este definitivă și poate fi contestată de cei doi.

Anchetatorii DNA Iași i-au luat, miercuri, „în balon„ pe directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad și pe patronul unei benzinării, Gică Călin, ambii acuzați de fapte de mare corupție în legătură cu o lucrare de asfaltare executată de societatea cu capital de stat.

Concret, anunțau atunci, anchetatorii, în perioada 01.03.2022 – 12.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Oficialul ar fi primit suma de bani menționată mai sus în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și societatea celuilalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă. În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafață de 4.725 mp fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt față de 218 tone asfalt, menționată în documentele contabile ale celor două societăți.

În dosarul de mare corupție în care cei doi au fost puși sub acuzare de procurorii DNA Iași se detaliază și momentele la care directorul SLPD Bârlad a primit șpaga de 100.000 de lei, în două tranșe.

Banii au fost manipulați de la patron la oficial de către inginerul instituției, care de altfel a și explicat anchetatorilor anticorupție tot ce a perceput în mod direct pe parcursul derulării faptelor de corupție între cei doi acuzați.

 
Citește și
Directorul SLDP REISER SA Bârlad, reţinut pentru o mită de 100.000 de euro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul SLDP REISER SA Bârlad, reţinut pentru o mită de 100.000 de euro

25 Jan 2024 832