Discotecă din Neptun, vândută la licitaţie. Barul a aparţinut firmei care a adus ceasurile Swatch şi Fossil în România

Firma care a adus în România ceasurile Swatch şi accesoriile şi bijuteriile aparţinând grupului Fossil, Top Holding SRL, este în faliment din 2013. Cu toate acestea, lichidatorul judiciar încă mai are proprietăţi şi bunuri de vânzare aparţinând firmei. Management Reorganizare Lichidare Bucureşti SPRL anunţă vânzarea, prin licitaţie publică pe bază de regulament, a unui bun imobil situat în staţiunea Neptun din municipiul Mangalia. Este vorba despre... o discotecă. Preţul de pornire a licitaţiei pentru construcţia barului şi terenul aferent este de 805.350 de lei. Mâine, de la ora 14.00, are loc prima licitaţie, care se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar. Procedura va fi continuată în fiecare miercuri, până pe 11.03.2015. Cererile de înscriere pentru prima licitaţie se mai pot depune până astăzi, ora 16.00, fiind necesar ca acestea să fie însoţite de dovada achitării cauţiunii. Pentru următoarele proceduri de licitaţie, documentele se pot depune până în ziua anterioară.

 Top Holding SRL şi marfă de lux de milioane de euro


Înfiinţată în 1992, în Bucureşti, firma Top Holding a fost distribuitorul unic şi exclusiv al mărcilor de ceasuri J.LO by Jennifer Lopez, Fossil, Adidas şi Diesel, în România. Compania s-a înfiinţat în anul 1992 şi, până în anul 2006, a fost importator exclusiv al mărcii de ceasuri şi bijuterii Swatch şi Flick Flack. În perioada 1992 – 2000, a fost distribuitorul pentru România al brandului O’Neill, lider în producerea de echipament sportiv, în special pentru surfing. Printre mărcile sportive reprezentate se numără şi Robe di Kappa şi Flame. Din anul 2007, Top Holding a fost distribuitorul pentru România al mărcilor de ceasuri şi bijuterii ale Grupului Fossil, respectiv al mărcilor: Fossil, Emporio Armani, Donna Karan New York, Diesel, Adidas, Marc Jacobs şi Burberry. Din portofoliul companiei mai fac parte mărcile: Krizia, Gai Mattiolo, JLO by Jennifer Lopez, Time Force. Până în anul 2008, firma avea deja 12 magazine de profil deschise în toată ţara şi existau deja planuri pentru a deschide trei magazine, în 2009. În 2010, compania avea o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei şi o pierdere netă de peste un milion de lei. Datoriile totale la finalul lui 2010 urcau deja la aproape trei milioane de lei.

 Asociaţii Top Holding şi legăturile cu Irinel Columbeanu sau Tarom


Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, asociaţii firmei sunt Dumitru Filip (20%), Virgil Sebeşanu (35%), Constantin Petrescu (20%) şi Dan Marian Abramov (25%), cel din urmă fiind şi administratorul societăţii până la intrarea în insolvenţă. Obiectul de activitate al firmei este „comerţul cu amănuntul al ceasurilor şi bijuteriilor, în magazine specializate“. În anul 2012, firma raporta o cifră de afaceri de 265.501 lei, după ce, în 2011, suma vehiculată era de 2.548.604 lei. Pierderile ajunseseră şa 696.106 lei, iar numărul angajaţilor era de şase, după ce în anul anterior fusese de 26.


Dumitru Filip, unul dintre asociaţii firmei, a fost director al SC Neptun-Olimp SA şi unul dintre investitorii din staţiunea Olimp, punând bazele complexului Egreta. Nu în ultimul rând, el este directorul Direcției de Turism și Mediul de Afaceri din cadrul Primăriei Mangalia. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, el mai este asociat şi în SC Mercur SRL din Mangalia şi în SC Sabimar SRL din Buzău.

Virgil Sebeşanu este implicat şi în Midi Development SRL, iar Constantin Petrescu apare ca asociat şi în B.T.T. Agenţia Comercială şi de Turism SRL. Ambii mai sunt implicaţi şi în mai multe firme înfiinţate în primii ani de după 1990 radiate de la Registrul Comerţului. Sebeşanu a fost, anul trecut, vreme de câteva săptămâni, şi administrator al Tarom. Potrivit cotidianului Puterea, Constantin („Tinu“) Sebeşanu deţine master franchise-ul pentru Hard Rock Café. Acesta a coordonat activitatea din domeniul hotelier a grupului de firme deţinute de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cu care a lucrat încă din 2001, participând la lansarea pe piaţă a hotelului Howard Johnson. Cei doi au lucrat şi la restaurantele Casa Doina, dar şi la reţelele Pizza Hut şi KFC. Este totodată şi preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), înfiinţată la sfârşitul anului trecut.
 
Dan Marian Abramov nu mai apare ca asociat, în prezent, în nicio firmă aflată în funcţiune la Registrul Comerţului. Însă, potrivit Vrăjitorul.eu, el a stabilit în 2012 o legătură cu SC Curtea Veche SRL, firma pe care funcţionează celebra editură. Mai mult, potrivit Wall-street.ro, tot în primii ani de după Revoluţie, Irinel Columbeanu a pus bazele Top Impex SRL, unde, alături de el, au fost asociaţi şi Constantin Sebeşanu (25%) şi  Dan Marian Abramov (25%).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.