Doi bărbați în stop cardiorespirator, salvați de la moarte de un dispecer ISU Constanța

fofo: facebook/ISU ConstantaUn dispecer din cadrul ISU Dobrogea a reușit astăzi să salveze viața a două persoane aflate în stop cardiorespirator prin indicațiile oferite prin telefon celor care au sunat și au cerut ajutor. 

Potrivit ISU Dobrogea sg. maj. Gabriela Mihaela Călin este cea datorită căreia doi bărbați de 48, respectiv 49 au fost salvați de la moarte. 

”-Alo, pompierii-smurd ce urgență aveți?
-Nu respiră, nu răspunde!
-Va rog să va calmați și să mă ascultați! Sunt aici pentru a vă ajuta! Faceți ce vă spun eu, vă ajut să începem masajul cardiac prin telefon până sosesc colegii mei. Aceștia sunt deja în drum spre dumneavoastră!
Acestea sunt cuvintele Gabrielei, dispecerul 112 care astăzi a salvat două vieti! Prin indicațiile precise pe care le-a oferit apelantului, acesta a reușit să scoată din stop cardiorespirator , victima de 48 de ani, înainte să ajungă paramedicii la caz. Bărbatul a fost ulterior transportat la spital.
Un lucru important de precizat este faptul cá tot astăzi a salvat și un al doilea bărbat în vârstă de 49 de ani, în același mod.
Sg.maj. Gabriela-Mihaela Călin a intrat în echipa salvatorilor în anul 2021, la Stația Tuzla unde era paramedic. Iar din martie 2024 face echipă cu dispecerii ISU Dobrogea.
Felicitări, Gabriela! Suntem mândri de tine!! - este mesajul transmis de ISU Dobrogea pe pagina de Facebook. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.