Echipajul unei nave aflate în Portul Constanța, în grevă! Marinarii, toți din Ucraina, sunt nemulțumiți că nu li se plătesc salariile

Foto: SLNEchipajului navei Argo sub pavilion Germania format din 5 membri, toti din Ukraina, care a ajuns în Portul Constanța, au intrat în greva pentru neplata salariilor de mai multe luni. 

Potrivit lui Adrian Mihalcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor și reprezentant ITF, suma salariilor neachitate depășește 29.000 de Euro.

„Nava a încărcat din Novi Sad.  Un membru al echipajului a declarat ca familia lui trece prim momente groaznice, nu are bani pentru a își procura cele necesare, s-a împrumutat pentru a supraviețui. Acum trebuie sa achite împrumuturile. Agentul din portul Constanța , totodată și Broker, așteaptă marfa încărcată pe aceasta nava cu maxima urgență. Amatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus ca încearcă sa negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. Referitor la plata salariilor restante, acesta a spus ca aceste timpuri sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaților“ - a mai menționat Adrian Mihalcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor și reprezentant ITF. 


ITF atrage atenția ca în ultima perioada în portul Constanța se înregistrează destul de multe nave maritime dar în special fluviale care nu satisfac standardele acceptate, echipajele sunt practic părăsite pe nave, în frig, fără apa și alimente și cu salarii neachitate de luni de zile . 

2Nava Argo aparține societății Saduni Cargo Ship doo și transporta cereale pentru un charter important din domeniul agriculturii. Marinarii fluviali au probleme serioase în acest sector și pe cale de consecință, nivelul de calitate a scăzut drastic în aceasta industrie“ - a mai menționat Adrian Mihălcioiu.

Citește și: 

Miting al refugiaților ucraineni la Constanța!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Portul Constanța Sfârșitul grevei. Salariile navigatorilor de pe nava ARNO, plătite la zi

21 Feb 2024 752

Știri Portul Constanța UPDATE. Grevă a navigatorilor de la bordul unui vas sub pavilion Germania! „Muncă fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită“

21 Feb 2024 643