Elevi ai Colegiului Național Militar Constanța au participat la evenimentul organizat de Divizia 2 Infanterie „Getica", în garnizoana Buzău (FOTO)


Trei elevi ai CNMAIC au participat, în data de 18 aprilie, la evenimentul organizat de Divizia 2 Infanterie „Getica", în garnizoana Buzău, pentru a sărbători 165 de ani de existență a Forțelor Terestre Române.

Elevii fruntaș Moise Răzvan, Copăceanu Andrei și elevul Toma Andrei au fost prezenți la standurile de promovare a profesiei militare, alături de studenți și elevi militari, împreună cu reprezentanții Biroului Informare Recrutare din Buzău.

Cu această ocazie, publicul a avut șansa de a descoperi aspecte legate de viața militară, de instituțiile de învățământ militar și de oportunitățile pe care acestea le oferă după absolvire. Elevii noștri au răspuns cu entuziasm întrebărilor și curiozităților vizitatorilor.

„Mă simt onorat că am luat parte la acest eveniment alături de militari din diverse arme și specializări. Sunt mândru că am putut promova, chiar în orașul meu natal, valorile Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza". A fost o experiență minunată să împărtășesc povestea mea de elev militar și sper că am reușit să inspir câțiva tineri să urmeze o carieră în armată.", a declarat elevul fruntaș Moise Răzvan.

„A fost o adevărată plăcere să reprezint și să promovez valorile fundamentale ale Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre în Garnizoana Buzău, la invitația Diviziei 2 Infanterie „Getica". Am avut ocazia să discut cu un număr mare de elevi din școlile gimnaziale din Buzău, printre care și elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă", școala pe care am absolvit-o.

Am povestit cum am decis să port haina militară și să urmez #CNMAIC. Sunt convins că aceasta a fost cea mai bună alegere, așa cum demonstrează cei doi ani plini de spirit competitiv pe care i-am trăit la acest colegiu. Am recomandat cu bucurie cariera militară în Constanța, orașul nostru frumos, și sunt sigur că toți cei care aleg această cale vor învinge în „lupta" cu provocările vârstei.", a adăugat elevul fruntaș Copăceanu Andrei.



foto: Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța



Citește și:


13 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la IPJ Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Examen de admitere în Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" - sesiunea 2024

15 May 2024 375

Teatrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, la Festivalul Regional de Teatru „Caragiale între trecut, prezent și... viitor”​ (FOTO)

22 Apr 2024 613

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța „La mulți ani Batalionului 341 Infanterie!” (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 579

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 722

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 2099

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 548

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 592

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 598

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 485

Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Black Sea Euro Investments și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

23 Mar 2024 625

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 629

S-a prelungit perioada de înscriere pentru colegiile militare naționale. Câte locuri sunt la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

23 Mar 2024 752

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 590

Litigiu privind achizițiile publice, în apel la Curtea de Apel Constanța. Vizată, o unitate militară din Constanța

24 Feb 2024 719

În Constanța Concurs cu tematică ecologică, „Metamorfoza - O Nouă Viață", organizat la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza"

24 Feb 2024 705