Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

                           
La pas prin Hamburg: tradiții și obiceiuri noi!
        
În perioada 02.04. - 08.04.2024 a avut loc etapa a doua a mobilității Erasmus din Hamburg, Germania. 16 elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius" însoțiți de prof. de limba germană Văduva Dorina și Ciobanu Alexandrina, au participat la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg.

Pe parcursul șederii, elevilor români li s-au prezentat date referitoare la Germania și Hamburg, informații referitoare la sistemul școlar, modul de desfășurare a orelor de curs, note și criterii de notare, posibilitățile pe care le au elevii absolvenți după finalizarea ciclului inferior și superior, transmit reprezentanții Liceului Teoretic "Ovidius". 

De asemenea, elevii s-au bucurat de ora de sport, în care au practicat arte marțiale, au imprimat tricouri în ora de arte plastice și au luat parte la ora de istorie, despre cel de-al Doilea Război Mondial. Nu în ultimul rând au descoperit orașul pe baza unor indicii, însoțiți de colegii lor germani.

Intrarea în contact cu elevii germani a reprezentat o oportunitate pentru elevi de a-și îmbunătăți cunoștințele de limba germană, de a descoperi o parte a culturii unei țări a cărei limbă o studiază, de a experimenta și analiza un alt fel de sistem de educație, de a descoperi noi stiluri de viață dintr-un oraș puternic dezvoltat și cu o putere incontestabilă de asimilare și integrare a diferitelor naționalități, a mai punctat sursa citată. 


foto: UOC 


Citește și:


ConstanțaLiceul „Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.