Eroii patrupezi Roby şi Bingo îl caută pe copilul dispărut din Pecineaga. Cine sunt şi ce pregătire au (galerie foto)

Desfăşurare de forţe la Pecineaga, judeţul Constanţa. Un copil de doar 8 ani a dispărut sâmbătă seara, iar la faţa locului au intervenit oamenii legii şi voluntarii, într-un număr impresionant. Însă şi patrupedele au un aport mare în căutarea minorului dispărut.
Bingo şi Roby sunt doi câini special antrenaţi de MAI, unul făcând parte din efectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar celălalt, din echipa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

Bingo

 
Bingo este câinele erou din familia IPJ Constanţa. Acesta a ajutat, în februarie 2019, la prinderea unui individ care a comis o faptă de tâlhărie calificată, în localitatea Valu lui Traian. Patrupedul a fost luat acum 9 ani de la Sibiu. Bingo are 11 ani şi a participat la numeroase misiuni. Poliţistul care se ocupă de Bingo este agent-şef principal Ionel Sima, în vârstă de 47 de ani.
 

Roby

 
Câinele special antrenat Roby a venit în sprijinul zecilor de persoane care îl caută pe copilul dispărut din localitatea Pecineaga. Este un câine special antrenat care se află alături de jandarmii IJJ Constanţa de cinci ani şi provine de la Centrul Chinologic „Aurel Greblea” Sibiu. Mai mult, Roby şi Sorin sunt eroii care în toamna anului trecut au găsit o persoană dispărută de 48 de ore, aflată în stare de inconştienţă, la mai mulţi kilometri de casă, salvându-i viaţa. Mai mult, în această primăvară Roby a avut un rol important în depistarea pachetelor de droguri de pe litoralul românesc.
 
Potrivit IPJ Constanţa, se fac căutări pe raza localităţii Pecineaga şi în împrejurimi. În căutări sunt implicaţi poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, jandarmi din cadrul IJJ, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, poliţişti locali şi voluntari din cadrul Administraţiei Locale. Autorităţile au adus şi câinele de urmă al Serviciului Criminalistic. De asemenea, a venit în sprijin un elicopter al IGAV pentru survolarea zonei.
 
Amintim că, sâmbătă seară, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pecineaga au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unui minor din localitate. Din primele verificări s-a stabilit faptul că acesta a dispărut în jurul orei 15.00, din faţa locuinţei, unde se juca.
 
Citeşte şi:
 
Judeţul Constanţa Continuă căutările copilului din localitatea Pecineaga (galerie foto+video)

Patrupedul erou Bingo, demonstraţie la sediul IPJ Constanţa. Câinele a ajutat la prinderea tâlharului de la Valu lui Traian (galerie foto+video)

Cine este Roby, câinele care îl caută pe copilul dispărut din Pecineaga. În cât timp a găsit o altă persoană dispărută
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Roby Foods SRL își schimbă sediul social

18 Aug 2023 938

Cine este Roby, câinele care îl caută pe copilul dispărut din Pecineaga. În cât timp a găsit o altă persoană dispărută

03 Nov 2019 5011

Pachete cu droguri căutate pe plajă cu ajutorul unui câine special antrenat din cadrul IJJ Constanța (galerie foto)

07 Apr 2019 2856

The Mission prezintă evenimentul DN1.1 #Dance

21 Jul 2014 1802