Eroii zilei! Ei sunt pompierii care au intervenit la stingerea incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO)

Sursa Galeriei Foto: ISU Constanța/FacebookPeste 100 de pompieri au intervenit în această după amiază pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la rafinăria Petromidia Năvodari! 

În ajutorul pompierilor ISU Dobrogea și ai celor de la Rafinărie au intervenit salvatori de la ISU București-Ilfov, ISU Tulcea, ISU Ialomița și ISU Călărași.

„Ei sunt câțiva dintre cei 100 colegi care, astăzi, au fost la datorie pentru ca noi toți să fim în siguranță! Câțiva dintre ei, deși era ziua lor liberă, și-au lăsat acasă soțiile, copiii, părinții și au venit în sprijin.
Respect pentru ei și felicitări pentru modul profesionist în care își fac meseria!
Mulțumim și inspectoratelor sosite în sprijin: ISU București-Ilfov, ISU Tulcea, ISU Ialomița și ISU Călărași.
Mulțumim pentru sprijinul acordat și colegilor polițiști și jandarmi!
Împreună suntem MAI puternici!“ - se arată într-un mesaj postat pe Facebook de ISU Constanța. 

Reamintim că, un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit în această după amiază la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, în jurul orei 15.00 pompierii au fost solicitați prin apel unic de urgență să intervină la Rafinăria Petromidia pentru lichidarea unui incendiu.

„Intervin peste 70 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea. Din fericire nu au fost identificate victiume. Au fost trei angajați pe stația de hidrocracat care din fericire s-au autoevacuat. Intervenim cu 9 autospeciale de stingere, autospeciala pentru victime multiple, echipaj CBRN, 5 echipaje  SMURD, 8 SAJ și două autoscarări plus echipajele de pompieri din cadrul Rafinăriei.

Din ordinul inspectorului general de la nivelul IGSU s-a decis să vină în ajutor 9 autospeciale de la București-Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea. De la ISU B-IF vin în ajutor 4 roboți de stingere. În jurul orei 15.44 a fost emis un mesaj RO-Alert pe raza localității Năvodari ca urmare a degajărilor mari de fum.
 
Totodată, echipajul CBRN a efectuat măsurători la fața locului și nu au fost identificate măsuri peste limita normală ce ar putea pune în pericol populația. Incendiul a izbucnit la instalația de hidrocracat. Intervenția este foarte dificilă. Colegii se focalizează pe localizarea și lichidarea incendiului după ce au fost făcute căutări de victime. Vom reveni cu cauza producerii incendiului“ - a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISu Dobrogea, Ana Maria Stoica. 

Citește și: 

Oficial de la ISU DobrogeaMai multe echipaje de pompieri intervin la incendiul de la Petromidia (VIDEO)

Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1224

Doi ani de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum s-a produs tragedia care a curmat vieți

02 Jul 2023 1233

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

27 Jun 2023 1112

UPDATE. Intervenție de urgență pe strada Traian din Constanța!

26 Jun 2023 1617

Ce spune ISU Dobrogea despre incendiul de la Petromidia (VIDEO)

22 Jun 2023 1303

Marian Becheanu, de la ITM Constanța, despre incidentul de la Petromidia „E foarte probabil să facem o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului” (VIDEO)

22 Jun 2023 1506

UPDATE Garda de Mediu Constanța, despre explozia urmată de un incendiu de pe platforma Rompetrol Rafinare

21 Jun 2023 1611

Imagini impresionante surprinse la scurt timp după explozia urmată de incendiu de la Rafinăria Petromidia Năvodari (VIDEO)

21 Jun 2023 2138

Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 2837

Oficial de la ISU Dobrogea Mai multe echipaje de pompieri intervin la incendiul de la Petromidia (VIDEO)

21 Jun 2023 1333

IGSU Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la rafinăria Petromidia Năvodari

21 Jun 2023 1287

RO ALERT Alertă emisă de autorități, în urma incendiului de la Rafinăria Midia Năvodari

21 Jun 2023 3042

LIVE VIDEO Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2023 19775

A trecut un an de la explozia de la fabrica Celco din Constanța

04 Jul 2022 1304

A fost activat Planul Roșu de Intervenție Un an de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum a avut loc tragedia

02 Jul 2022 1663