Actualitate

Este Ziua Națională a Salvatorului Montan Raed Arafat- „Prin curaj și dăruire reușesc să fie alături de noi în situații de urgență cu scopul precis de a ajuta“

  •  Este Ziua Națională a Salvatorului Montan.
  • Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentați, rătăciți în munți.
Salvamont sau Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o organizație recunoscută de utilitate publică care reunește salvatorii montani din România și care se ocupă de reglementarea activității de salvare montană și de pregătirea salvatorilor montani, scrie wikipedia.org.

Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentați, rătăciți în munți. Salvamontul are în dotare de obicei vehicole și echipamentul necesar salvării. În Europa Occidentală asociația de salvare este dotată frecvent cu elicoptere și camere de filmare cu obiective speciale.

Mesajul secretarului de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat

Astăzi, de , doresc să urez La mulți ani și să le mulțumesc tuturor colegilor din cadrul Salvamont,  care prin curaj și dăruire reușesc să fie alături de noi și implicit de celelalte structuri de intervenție în situații de urgență cu scopul precis de a ajuta și a acorda o nouă șansă la viață acelora care întâmpină diverse situații iminente pe cărările munților.

De la an la an, serviciul Salvamont progresează iar acest lucru se vede mai ales prin seriile de pregătire ale salvatorilor montani, cursuri de acordare a primului ajutor, exerciții naționale și internaționale de intervenție în cazul diferitelor situații de urgență. Dat fiind acest progres vizibil,  în ultimii ani îi vedem deja intervenind la diferite misiuni complexe de căutare-salvare în zone periculoase, extrem de accidentate venind astfel în sprijinul nostru ori de câte ori este necesar.

Pentru creșterea operativității, calității şi siguranţei intervențiilor montane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a oferit și oferă în continuare prin Inspectoratul General de Aviație, un sprijin consistent pregătirii Serviciilor Publice Salvamont pentru intervenţiile la accidentele montane cu suport aerian. Exemplele stau prin zecile de vieți salvate cu ajutorul elicopterului dotat cu troliu și a oamenilor devotați din cadrul  acestui sistem de urgență.

Toți acești oameni care formează o echipă sunt rezultatul unui sistem integrat de urgență care funcționează și care este gândit permanent să îmbunătățească asistența medicală de urgență și de pre-spital dedicată gestionării situațiilor de urgență zilnice și riscurilor excepționale, pentru a răspunde provocărilor  în materie de protecție civilă și sănătate publică în România.

La mulți ani, dragi colegi!

Sursa foto: Fcaebook/ DSU

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenție dificilă a salvamontiștilor din Vâlcea pentru salvarea a doi soți din Constanța (video)

07 Aug 2020 413

UPDATE Un ATV s-a răsturnat în apropierea stațiunii Rânca. Două victime, dintre care una în stare gravă (galerie foto+video)

05 Jan 2020 917

Tânără din Constanța, rănită grav în urma unui accident pe partia de schi

05 Jan 2020 15039

Copil de 10 ani, luat cu elicopterul SMURD după ce a suferit un grav accident pe o pârtie de schi

02 Jan 2020 2129

Atenționarea salvamontiștilor Risc mare de avalanșe în munţii Făgăraş

28 Dec 2019 966

Intervenție a salvamontiștilor Tânără din Germania, grav rănită într-un accident cu ATV-ul, în Apuseni

27 Dec 2019 642

Salvamontiştii au intervenit în zeci de cazuri, în a doua zi de Crăciun

27 Dec 2019 633

Salvamontiștii, solicitați la 24 de intervenţii în prima zi de Crăciun

26 Dec 2019 938

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind câinii salvamont

23 Dec 2019 596

Salvamontiștii, în alertă. Doi turiști au fost surprinși de avalanșă în munții Făgărașului

14 Dec 2019 754

Intervenție de trei ore a salvamontiștilor Bărbat căzut printre stânci în munţii Căpăţânii

29 Nov 2019 586

Salvamont România. Avertisment de vreme rea pentru următoarele zile în Bucegi

20 Nov 2019 594

Un motociclist ceh a fost rănit grav după ce a căzut într-o prăpastie. Salvamontiştii au intervenit

27 Oct 2019 653

Turistă din Ungaria, salvată din Masivul Retezat după ce s-a accidentat

27 Oct 2019 562

Turist din Ungaria, găsit mort în munții Bihorului

22 Oct 2019 586