Exclusiv! Toate cele 5 Secții de Poliție din Constanța au fost desființate și înființate alte 4. Iată competențele teritoriale și noii șefi (FOTO)




Începând cu data de 15.01.2024, toate cele 5 Secții de poliție din Constanța au fost desființate!
 
Acțiunea a avut loc în contextul reorganizării Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, proces anunțat de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, după tragedia rutieră de la 2 Mai, din județul Constanța, eveniment soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, eveniment intens mediatizat la nivel național.  
 
După desființarea celor 5 secții de poliție care funcționau în municipiului Constanța au fost înfințate alte patru secții, acestea fiind conduse de șef împuternicit.
 
Comisar șef Lazăr Liviu, șeful Poliției Municipiului Constanța, a explicat în detaliu, pentru ZIUA de Constanța, noua organizare:


 
Astfel, fosta Secție 3 de Poliție s-a unit cu fosta Secție 1 de Poliție și a rezultat noua Secție 1 de Poliție Constanța.
 
Ca și competență teritorială, noua Secție 1 de Poliție Constanța se întinde de la limita Satului de Vacanță, cu municipiul Constanța, până în zona Peninsulară, mai precis până la gardul Portului Constanța, inclusiv bulevardul Marinarilor.     

 
În prezent, Satul de Vacanță a trecut la Secția de Poliție Mamaia.    
 

Limita între Secție 1 de Poliție nou creată, Secție 2 de Poliție, Secție 3 de Poliție nou creată este bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
 
S-a încercat păstrarea unei linii drepte astfel încât Lăpușneanu, cum te duci spre Mamaia, pe partea dreaptă este Secția 1, iar pe partea stângă sunt Secțiile 2 și 3.
 
Noua Secție de Poliție 2 este, de fapt, vechea Secție de Poliție 2. Aceasta nu a suferit modificări din punct de vedere al teritoriului.
 
Secția 3 nou creată este, de fapt, fosta Secție 4, la care s-a alipit zona de la Casa de Cultură și ICIL.
 
Bulevardul Alexandru Lăpușneanu este limita între Secția 1 și Secția 3, iar bulevardul IC Brătianul este până la strada Cumpenei este limita între Secția 3 și Secția 4.
 
Secția 4 de Poliție nou creată este vechea Secție 5 de Poliție Constanța, la care s-a alipit zona Gării și a autogării.
 
Parcul de la Gară, zona și platorul de gară dar și autogara sunt acum în raza Secției 5 de Poliție Constanța.
 
De asemenea, s-au crea două noi Secții de Poliție, în subordinea Poliției Municipiului Constanța:
 
  1. Secția Mamaia - fostul Birou de Poliție stațiune Mamaia, cu aceiași întindere geografică, cu mențiunea că a preluat zona Sat Vacanță și Pavilion Expozițional!
 
  1. Secția Port – prin transformarea Serviciului de Poliție Transporturi Maritime. Are ca întindere geografică tot ce înseamnă zona de Nord a Portului Constanța!           
  
 
Noua Secție 1 de Poliție Constanța este condusă (împuternicit) de comisar șef de poliţie Aurelian Boboc.
 
Șeful Secției 2 de Poliție Constanța este subcomisar de poliție Constantin Bogdan Moroianu (împuternicit).
 
Secția 3 de Poliție Constanța este condusă de inspector principal de poliție Vasile Constantin (împuternicit).
 
Funcția de șef al Secției 4 de Poliție Constanța este, momentan, vacantă. În perioada imediat următoare se va face o împuternicire. Adjunctul Secției 4 este inspector principal Began Gheorghe!
 
La Secția Mamaia a rămas împuternicit comisar șef Florea Romeo.
 
Secția Port este condusă de comisar șef Huba Mihai.
 
     
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și
 
O lună de la tragedia de la 2 Mai
Cosmin Andreica, președintele Europol – IPJ Constanța ar putea deveni Direcția Generală de Poliție a Județului Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.