Exercițiu pentru gestionarea unui accident chimic, la Școala „Ion Jalea” din Constanța

Sursa foto: Primăria Constanța


Ieri, la Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea" din Constanța, a avut loc un amplu exercițiu tematic pentru gestionarea unui accident major cu substanțe periculoase. Activitatea a fost organizată de Primăria Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță și S.C. Chimpex S.A.

Conform scenariului, pe 21.05.2024, S.C. Chimpex S.A. a mutat 500 de tone de azotat de amoniu dintr-un total de 5000 de tone, în timpul lucrărilor de mentenanță. O eroare tehnică a declanșat un incendiu în spațiul de depozitare, generând nori de fum toxic purtați de vânt pe direcția sud-nord, afectând zona cartierului ICIL și Școala Gimnazială Nr. 24 "Ion Jalea", potrivit Primăriei Constanța.

„Datorită amploarei incendiului și toxicității fumului, a fost necesară evacuarea elevilor și a personalului școlii. Semnalul intern de alarmare a fost activat, iar elevii, îndrumați de cadrele didactice, au fost evacuați în curtea școlii și transportați de autobuzele CT BUS în afara zonei de pericol.
Pe parcursul exercițiului, copiii s-au comportat exemplar, respectând instrucțiunile profesorilor și îndreptându-se spre locul de adunare stabilit. Cadrele didactice au verificat sălile de clasă pentru a se asigura că toți elevii au fost evacuați în siguranță. Exercițiul s-a desfășurat fără incidente și a fost finalizat cu succes, semnalul „Încetarea alarmei” fiind transmis la final”, specifică sursa menționată.

Exercițiul a avut ca scop perfecționarea deprinderilor în acordarea primului ajutor și reducerea timpului de răspuns în situații de urgență, pregătind elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar pentru a reacționa eficient în cazul unui accident chimic.
 

„Municipalitatea va organiza periodic astfel de activități în unitățile de învățământ constănțene pentru a asigura pregătirea continuă și eficientizarea misiunilor de răspuns”, punctează primăria.

 
Citește și
Lucrări de asfaltare pe o stradă din centrul municipiului. Circulația, oprită - Vezi unde (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Vulturu vrea să înregistreze 540 de imobile din extravilan în sistemul integrat de cadastru. Cine a câștigat contractul (DOCUMENTE)

15 Jun 2024 326

Primăria Medgidia, în doliu. „A trecut în neființă o colegă deosebită și un om de bază în echipa Primăriei“

15 Jun 2024 932

Știri Constanța Amenzi și ridicări de vehicule abandonate în municipiu! (FOTO)

15 Jun 2024 453

Primăria Constanța pierde definitiv un proces în fața firmei Progress Consulting SRL, care administrează cimitirul municipal

14 Jun 2024 608

Alegeri locale 2024 Averea și interesele candidaților la Primăria Castelu, județul Constanța (DOCUMENTE)

14 Jun 2024 586

Știri Constanța Turneul final al Campionatului European va putea fi urmărit în Parcul Gării

14 Jun 2024 376

Știri Constanța Tânăr surprins de poliție, făcând graffiti pe un perete al clădirii fostului Teatru de vară (FOTO)

14 Jun 2024 477

Primăria Municipiului Constanța anunță restricții de trafic pe o stradă din Constanța, pentru reabilitări. Vezi în ce zonă

14 Jun 2024 482

Știri Constanța Lucrările de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja, inclusiv cele de asfaltare, finalizate

14 Jun 2024 585

Alegeri locale 2024Averea și interesele candidaților pentru funcția de primar al comunei Săcele, județul Constanța (DOCUMENTE)

13 Jun 2024 618

Asociația Foștilor Deținuți Politic - filiala Constanța, eveniment dedicat memoriei deținuților politic, la „Muzeul în aer liber“ de la Memorialul Poarta Albă (FOTO)

13 Jun 2024 663

Firma care administrează Cimitirul Municipal Constanța pierde un proces în fața Primăriei Constanța

13 Jun 2024 646

Primăria Constanța le cere locuitorilor dintr-un bloc de pe bd. I.C. Brătianu să își demoleze garajele. Ele se află pe terenul CFR (FOTO)

13 Jun 2024 4512

Litigiul dintre Prefectul Județului Constanța, Diandre Mamaia Nord SRL și Cornel Duțu, „tranșat“ în instanță

13 Jun 2024 641

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la 14 operatori economici din zona IT din România. Vezi ce companii au fost vizate

13 Jun 2024 435