Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor "Cerem anchetarea lui Tudorel Toader"


Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a depus miercuri, 30 mai a.c, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva lui Tudorel Toader, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de încălcare a dreptului de reprezentare sindicală, fapte pentru care ministrul Justiţiei riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

"In data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat2, se arată într-un comunicat transmis de FSANP.

"Desi, in perioada mai 2017 - mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri si mai multe intalniri oficiale intre Tudorel Toader si reprezentantii FSANP, ministrul si-a permis, inca o data, sa dezinformeze cu intentie opinia publica si mass-media invocand o asa-zisa lipsa de calitate a organizatiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenta si subminarea sistemului penitenciar". menţionează FSANP.

Potrivit comunicatului, "Tudorel Toader cunoastea faptul ca FSANP este organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, in calitate de ministru al Justitiei, acesta semnand un Acord cu FSANP, reprezentata prin presedintele ales, cu doar 10 zile inainte de aceast incident care constituie o discriminare vadita a organizatiei noastre."

"Drept urmare, pana cand organele competente se vor pronunta in legatura cu plangerea penala pentru abuz in serviciu si incalcare a dreptului de reprezentare sindicala, revenim cu solicitarea ca ministrul Tudorel Toader sa fie demis din functie pentru incompetenta si pentru incercarile repetate de a dezinforma opinia publica.

Pentru conformitate, precizam ca Legea 62/2011 a dialogului social la art. 218 alin. 2 sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, iar art. 297 din Codul penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani", sunt acuzaţiile aduse ministrului Justiţiei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condițiile de detenție în care va executa pedeapsa Elena Udrea. Ce o așteaptă în închisoare

11 Jun 2022 2089

Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare, precum şi rezerviştii militari, continuă protestele

08 Feb 2019 1637

Protest al sindicaliștilor din poliție și penitenciare în fața Ministerului de Interne. Ce au solicitat protestatarii (video)

07 Feb 2019 2417

FSANP anunţă proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari

04 Feb 2019 1652

Noi probleme pentru Cristi Borcea A ajuns la DNA

07 Nov 2018 1690

Reprezentanții FSANP avertizează „Parlamentul ar putea aproba azi tăierea pensiilor militare cu peste 30%“

20 Jun 2018 4658

Sindicatele din Poliție și Penitenciare solicită o întalnire prim-ministrului Mihai Tudose. Ce subiecte vor sindicaliștii să discute

28 Sep 2017 1886

UPDATE. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vizitat ieri Penitenciarul Poarta Albă

25 Aug 2017 2526

SNLP pichetează Administraţia Naţională a Penitenciarelor

11 Oct 2016 2290