Festivalul Neversea 2023 s-a încheiat fără evenimente negative

  În toate cele patru zile de festival, obiectivele principale ale forțelor de ordine - prevenirea incidentelor și respectarea condițiilor de siguranță - au fost realizate.

Mulțumim tuturor participanților care au respectat recomandările forțelor de ordine și ale organizatorilor si au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil!, transmite Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța. 

Prin măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului s-au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.
Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică. 
 
Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 5439 de tineri festivalieri au fost informați cu privire la consecințele negative asociate consumului de alcool și  substanțe psihoactive, apariția unor noi substanțe, care pot fi etichetate sub alte denumiri sau în amestecuri, existând posibilitatea ca persoanele care le utilizează să nu știe ce consumă și unde să ceară ajutor de specialitate, în caz de urgență.

De asemenea, în contextul modificărilor Codului Penal, tinerii au fost informați și despre noua prevedere legislativă (conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea cu executare).

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța au fost alături de tinerii festivalieri prin folosirea de mesaje dedicate cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase si materiale preventive unui număr de 4235 de persoane.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanța au desfășurat activități pe linia prevenirii faptelor de corupție și popularizării call-centerului D.G.A., ocazie cu care au împărțit 350 de pliante cu caracter preventiv, atât funcționarilor M.A.I. cât și cetățenilor prezenți la eveniment., a mai puncvtat sursa citată. 


Serviciul pentru Imigrări al Județului Constanța a desfășurat activități de control la 2 societăți comerciale care și au desfășurat activitatea în perimetrul festivalului, ocazie cu care a fost verificat un număr de 9 cetățeni străini care au desfășurat activități lucrative. Totodată, a fost verificat un număr de 93 de străini participanți la festival, fără a fi identificate probleme.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care au desfășurat activități ilegale, inclusiv persoanele care dețineau sau au încercat să vândă substanțe interzise

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii constănțeni au aplicat un număr de 145 de sancțiuni contravenționale (50 amenzi în valoare totală de 105.705 lei și 25 avertismente), după cum urmează: 

- 29 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (22 avertismente și 7 amenzi în valoare de 26.500 lei)
- 38 sancțiuni la regimul rutier (1 avertisment și 37 amenzi în valoare de 26.105 lei)

- 4 sancțiuni în valoare de 8.000 ron pentru nerespectarea procedurilor de operare a aeronavelor fără pilot la bord
- 69 sancțiuni pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (2 avertismente și 67 amenzi în valoare de 25.600 lei)
-  4 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, în valoare de 14.000 ron

- o sancțiune pentru nerespectarea normelor privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, în valoare de 500 ron.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 50 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, activitatea forțelor de ordine fiind concentrată și pe străzile, parcările, restauratele și barurile din zona apropiată locului  de desfășurare a festivalului, astfel, un număr de 247 de persoane au fost testate cu etilometru, 5 teste fiind pozitive, iar un număr de 85 de persoane au fost testate cu drug-test, 3 teste fiind pozitive.

Pe toată perioada de desfășurare a festivalului, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care aveau legături directe cu municipiul Constanța.

Totodată, o atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor, astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Dobrogea și Serviciului de Ambulanță Constanța au acordat sprijin unui număr de 461 de participanți, în următoarele situații:

- 142 traumatisme diverse (excoriții, contuzii, etc.);  
- alte 319 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.). 

Zece persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

 

Citește și:

Imagini din Gara Constanța: Primele impresii ale tinerilor după festivalul Neversea 2023. „Au fost 4 zile de distracție, pline cu de toate“ (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neversea caută peste 1.000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție de festival de la Constanța

18 Apr 2024 642

UNTOLD Universe caută designeri talentați pentru Fashion Village UNTOLD și Neversea

28 Mar 2024 615

Erika Isac vine la Massif, pe 17 martie, pe scena GOAT unde se va auzi și viralul manifest “Macarena”

08 Mar 2024 716

Neversea, nominalizat la cea mai importantă categorie, „Best Major Festival” în cadrul European Festival Awards

10 Nov 2023 761

MASSIF 2024 va avea loc în perioada 14-17 martie

01 Nov 2023 893

Vești bune pentru fanii Neversea! Organizatorii au anunțat perioada în care va avea loc festivalul de la Constanța în 2024 (VIDEO)

21 Sep 2023 1031

Beach Wrestling World Series Constanța 2023 Finală mondială între două luptătoare de la CSM Constanța! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 1161

CSM Constanța, pe podium la Beach Wrestling World Championships U-17 (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 1305

Constanța Medalii pentru România la Campionatul Mondial de lupte pe plajă (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 1246

Lupte pe plajă La Constanța, a început Campionatul Mondial 2023. „Lupte strânse și adrenalină pe nisip“ (GALERIE FOTO)

08 Sep 2023 1311

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1144

Primele abonamente de festival pentru festivalul Neversea 2024, puse în vânzare

19 Jul 2023 1161

Festivalul Neversea, desfășurat în condiții de securitate maximă! Și echipajele Poliției Locale au fost prezente (FOTO)

11 Jul 2023 933

Festivalul Neversea s-a încheiat fără incidente grave! Ce spun reprezentanții ISU Dobrogea (VIDEO)

10 Jul 2023 1267

Festivalul Neversea a celebrat organizarea celei de-a cincea ediții! J Balvin -„Aici mă simt ca acasă, am sentimentul că sunt român și aș putea să locuiesc aici“

10 Jul 2023 1074